3. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor!

kocaeli kitap fuari 3

“Kâğıttan Dünyaların Keşfi” sloganıyla yola çıkılan Kocaeli Kitap Fuarı’nın üçüncüsü yarın Uluslararası Fuar Merkezi’nde başlıyor.

AĞAÇLAR YİNE ‘KİTAP’ AÇACAK
Kocaeli 3. Kitap Fuarı, Kocaeli’de ayıca bir kültür baharının da başladığını temsil ediyor. Bu yıl da Kocaeli’deki ağaçlar kitap açarak gelecek nesillere verilecek en değerli hediyenin kitap olacağını gösterecek.

TÜRKİYE’DE ÖYKÜCÜLÜK VE FANTASTİK EDEBİYAT
21 Mayıs 2011 Cuma günü, Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Türkiye’de Öykücülük ve Fantastik Edebiyat” isimli bir seminer düzenleyecek. Xasiork yazarlarının katılacağı bu panelde gerek fantastik edebiyat gerekse edebiyatın bu türünde yaşananlar ile ilgili söyleşiler yapılacak.

BİLBORDLAR ‘OKU’ DİYE SESLENİYOR
Kocaeli’nin dört bir yanındaki billboardlar ‘oku’ diye seslenmeye başladı. Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nın bu seneki tanıtım konseptiyle hayatın içindeki ‘oku’ fiilinin keşfedilmesi hedefleniyor. Fuar boyunca farklı mecralarda okumanın ve kitabın önemine dair çalışmalar yer alacak. Herkesi okumaya teşvik etmek, okumayı sevdirmek, kitabın ne kadar değerli olduğunu ifade etmek amacıyla hazırlanan çalışmalar okuma oranını artıracak.

SOKRATES VE KONFÜÇYÜS
Geçen yıl Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Tolstoy gibi isimler düşünceleri ve eserleri ile Kocaeli’ye gelmişti. Bu yıl da toplumları aydınlatan ünlü yazar ve düşünürler yalnızca düşünceleri ile değil, kanlı ve canlı olarak suretleriyle Kocaeli’de olacak. Sokrates, Konfüçyüs, Sheakespeare, Mehmet Akif, Halide Edip Adıvar, Karl Marx, Korsan tiplemesi gibi ünlü isimler canlı olarak Kocaeli sokaklarında yürüyecek. Yürüyüş yolundan üniversite kampüsüne pek çok yerde Kocaelilileri 3. Kitap Fuarı’na davet edecekler.

KORSANA HAYIR
Bu yıl ana konseptin yanında ‘Korsana Hayır’ çalışması da dikkatleri çekiyor. Kocaeli 3. Kitap Fuarı sayesinde kitaba herkesin kolayca ulaşması arzu edilirken herkesin uygun fiyatlarla kitap alabilmesi ve hem sektöre, hem yazarlara zarar veren Korsan Kitap hususunda da insanları bilinçlendirmek hedefleniyor.

ÜNLÜ YAZARLAR KATILACAK
Okumak, okutmak gayesiyle bir kez daha kapılarını açacak olan Kocaeli 3. Kitap Fuarı bu yıl da edebiyat dünyasının birbirinden seçkin isimlerini ağırlayacak. Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nın 14 Mayıs’ta Saat 11.00’da yapılacak olan açılışına iştirak ederek onur konuğu olacak isimler; araştırmacı yazar Şakir Balki; gazeteci yazar Ahmet Nezih Galitekin ve ünlü ses sanatçısı Nilüfer olacak. Nilüfer, kendi hayatını anlatan ‘Nilüfer Hepsi Bu’ kitabını sevenleri için imzalayacak. Ayrıca okurlarıyla buluşacak olan yazar ve düşünürlerin arasında Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Cüneyt Ülsever, Doğan Cüceloğlu, Doğu Ergil, Ece Temelkuran, Erhan Afyoncu, İlber Ortaylı, İpek Çalışlar, İskender Pala, İsmet Özel, Mustafa Armağan, Sunay Akın, Turgut Özakman gibi değerli isimler bulunuyor.

Bu yıl 3 salon olacak fuara 315 yayınevi ve 46 sosyal toplum kuruluşu katılıyor. Daha detaylı bilgi ve ulaşım için buraya tıklayabilirsiniz.