“Meraklılar” Raflarda!

meraklilar top

1970’lerin en çok satan kitapları arasında yer alan Martı Jonathan Livingston, Mavi Tüy – Gönülsüz Bir Mesihin Serüvenleri, Uzak Diye Bir Yer Yok kitaplarının yazarı olarak tanınan Richard David Bach, gelinciklerin serüvenlerini anlatan önceki 5 kitabını Meraklılar adlı yeni romanında bir araya getirdi!

1936’da Oak Park, Illinois’da doğan yazar, 1955’te o zaman ki adıyla Long Island Devlet Üniversitesi’ne (şimdi California Devlet Üniversitesi) gitmiştir. ABD Hava Kuvvetleri’nde pilot olarak görev yapan Bach, daha sonra birçok farklı işle uğraşmıştır. Uçmaya olan merakının yanı sıra hemen bütün kitaplarında bir şekilde uçmaya değinen yazar Meraklılar kitabında cesaret, özveri, kahramanlık, yaratıcılık ve hayatta en önemli şeyin ne olduğu hakkındaki heyecan yüklü hikayelere yer veriyor.

Her yaştan bütün okurların ilgiyle okuyacağı bu hikayelerde Stormy, Monty, Budgeron, Shamrock ve Jasmine’in hayatları için en doğru olanı bulmanın yanı sıra biz insanlara da yardım etmeye çalışırken başlarından geçen ilginç maceralar aktarmakta.

Bach, bize kendimizle ilgili gerçeklerin farkına varsak hayatın aslında ne büyük bir macera olacağını gösteren kitaplar yazmaya devam etmekte. Bu kitaplardan biri olan Meraklılar’da canlı bir şekilde tasvir edilen hayvanlar, insanlarla bir arada yaşayan evrimleşmiş bir gelincik ırkıdır. Ancak bu gelincikleri insanlardan ayıran en büyük yönleri savaş, açgözlülük ve kötülük nedir bilmemeleridir. Bu olumsuzluklarla uğraşmak yerine çok daha iyi şeyler için ayırdıkları vakit ve enerjileriyle giriştikleri maceraları denizaltı, mısır tarlaları, uçaklar ve gemiler gibi birçok yerde geçmektedir.

Yazar, hayatlarımızı değiştiren fikirler gibi kitaplarında okuyucularıyla paylaştığı düşüncelerini, “Martı Jonathan Livingston, Mavi Tüy – Gönülsüz Bir Mesihin Serüvenleri” gibi oldukça gösterişsiz adların arkasına saklamıştır. Şöyle bir bakıldığında bu kitap adları gerçekten de hayat değiştiren başlıklar değildir. Bach kendisine bu ayrıntı sorulduğunda, “Bir okuyucu kitaplarımı gerçekten bulmak istiyorsa, nerede saklı olurlarsa olsunlar bir şekilde bulur.” diyor. Yazarın kitapları arka arkaya dört yıldan fazla bir süre boyunca ‘New York Times en çok satanlar listesinde yer aldı.

Meraklılar, dağgelincikleri üzerinden insanlığın incelikli halleri konu alan, etkileyici bir masal, yetişkinler için fabl niteliğinde.

April Yayınları’ndan çıkan ve Bach’ın incelikli dilinden gerçek bir rüya görmek isteyenler için Meraklılar Aslı Esen Arslan’ın çevirisi ve Nazlı Berivan Ak’ın editörlüğünde kitapçılarda. Künye bilgileri ve tanıtım bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.