Nayakun Serisinin İlk Kitabı “Küller” Yakında Kitapçılarda!

Nayakun kller top

Yeni bir seri ve bununla birlikte gelecek kurgusal maceralara hazır olun! Süleyman Akdoğan‘ın yazdığı Nayakun Serisi‘nin ilk kitabı olan “Küller” çok yakında okurların karşısına çıkıyor!

Nayakun Serisi’nin ilk kitabı olan Küller, kurgusal bir zamanda ve mekânda geçiyor. Yaşamın içinde vuku bulan bilinçli tesadüflerin ekseninde dönen hikâye; ayrı güzergâhlardan geçip, aynı noktada buluşan insanların; yazgılarının derin sarmallarında aradıkları cevaplara ulaşma çabalarını konu alıyor. Bunun yanında, yapılan tercihlerin, kader yelpazesinin kıvrımlarını dolanıp sonsuzluğa dağılırken bıraktığı salınımları irdeleyerek, evrensel enerjiyi algılamaya yönelik bir yol haritası sunuyor. Kontrolden çıkan ihtiraslar, erdemli idealler, iç hesaplaşmalar ve iyi-kötü çatışmasına odaklanarak gelişen olay örgüsü, karakterlerin duygu durumlarından can alıcı kesitler sunarak, tahmin edilemez bir minvalde gelişiyor. Nayakun Serisi’nin bütününe ilişkin önemli doneleri ortaya seren Küller, binlerce yıllık gizemlerin mühürlü kapılarını aralayarak, okuyucuya keyifli bir macera vadediyor.

Zamanın külleriyle dört bir yana savrulan sırlar, Ateş Toprakları’nın kalbinde aydınlanacak.

Yolculukların ve bilinçli tesadüflerin insan ruhunun spiritüel gelişimine etkisini irdeleyen romanda; Sufizm ve Uzak Doğu felsefelerinin etkisi mevcuttur. Bununla birlikte kendi seyahatlerimden edindiğim izlenimlere de yer verilmektedir. Bu bakımdan yerelden globale uzanan bir çizgide, birçok insani değerin irdelendiği bir eserdir.

Roman genel anlamda felsefe, aksiyon, macera, bilim-kurgu öğelerini içeriyor. Her bir bölüm kurguyu oluşturan kişilerin bakış acılarından, genellikle 3. tekil şahıs kullanılmak suretiyle yazılmış olan roman alternatif bir dünyada geçtiği için ad ve yer isimleri kurgusaldır. Farklı zaman dilimlerinde geçen romanın belli yerlerinde okuyucuyu meraklandırmak için bilerek boşluklar bırakılıp; bütünlük, zaman zaman kullanılan geriye dönüşlerle tamamlanmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, sürekli artan bir tempoyla okuyucunun ilgisi ayakta tutulmaktadır. İlgi çekici tasvirlerle örülü metinde, kozmopolit bir coğrafyada yeşeren Türk Dili’nin sunduğu tüm imkânlardan faydalanılmıştır.

İlk okumasını Arif Onur Özyıldırım‘ın, editörlüğünü Aslan Eyi’nin ve kapak tasarımını Mehmet Akif Tunç‘un yaptığı bu evren için ayrıca çok hoş bir site tasarlanmış. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz sitede bahsedilen kurgusal dünya hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Son olarak haziranın başlarında Kıta Yayınları‘ndan çıkacak ilk kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.