Tracy Hickman Batman’e El Atarsa…

tracy hickman batman top

Ejderhamızrağı, Ölüm Kapısı, Karakılıç ve çok daha fazla muhteşem eserin yazarlarından biri olan Tracy Hickman şu sıralar bambaşka bir romanla meşgul: Batman!

Wayne of Gotham” (Gothamlı Wayne) adını taşıyan kitapta, bu defa Bruce Wayne‘den daha ötesine uzanıp, Wayne İmparatorluğu’nun Bruce Wayne’den önceki sahibi de görmemizi sağlıyor. Şu sıralar Tracy Hickman‘ın üzerinde çalıştığı bu kitap, Harper Collins için yazılmakta.

Yazarın kendi resmi sitesinde yapılan tanıtım ise şöyle:

Bu hikaye, Patrick Wayne’in karamsar ve kızgın oğlu, genç Thomas Wayne’in atalarından kalma malikanelerinin altındaki mağaralara doğru inmesiyle başlar… ve yarasaları öldürme hevesiyle. Bir tiyatronun arkasındaki uğursuz, dar bir sokağa yapılan yolculuk ile son bulur.

Wayne of Gotham, bir jenerasyonun trajedisi tarafından ayrılmış iki adamın hikayesidir: Büyük Wayne İmparatorluğu’nun asi mirasçısı Thomas ve tüm hayatı Thomas’ın ölümüne şahitliklik etmesi ile sonsuza kadar değişecek olan oğlu Bruce. Thomas ve Martha Wayne cinayeti, Bruce’un Batman’e dönüşmesine neden olan acı veren bir noktadır. ‘Kara Şövalye’ dosyası -#BCF00-001- uzun süre önce kapanmış, Bruce Wayne’in gizli hayatının temelleri korkunç bir şekilde kötüye giden basit bir gasp olayının basit simetrisi içinde güvendedir.

tracy hickman batmanFakat kabul görmüş hikayeyi sorgulayan bazı rahatsız edici bilgiler Batman’in yoluna çıkmaya başladığında bu temeller sarsılır. Batman dosyayı yeniden açar – ve hiç tanımadığı bir anne ve babayı keşfeder. Gotham’daki tüm kötülüklerin tohumlarını eken Thomas’ın ta kendisidir ve babasının günahlarının hasadını toplamayı oğluna bırakmıştır.

Wayne of Gotham’, Batman‘in sadece ailesinin cinayeti etrafındaki olayları araştırması değil, aynı zamanda – bunca yıl sonra – kimin bu mahvedici olayları tekrar gün ışığına çıkardığını ve neden bu kadar çok insanın bunca zamandır sessiz kaldığını keşfedeceği bir görev.

Noir stilin sade ve gıcırdayan kontrastları ile yazılan ‘Wayne of Gotham’ kitapları aynı anda hem bugünü hem de 1950 ve 1960’ların çalkantılı yıllarını konu alacak: paranoyanın, protestoların, HUAC (Soğuk Savaş döneminde ABD Temsilciler Meclisi’nde oluşturulan anti-komünist komite)’ın, yozlaşmış polislerin ve daha da yozlaşmış politikacıların, ütopik idealizmlerin, cinayetlerin, toplumsal kargaşaların ve Vietnam Savaşı’nın olduğu bir zaman dilimi.