Hobbit’te Çıkış Tarihleri ve İsimler Belli Oldu!

the hobbit top

New Line Cinema, Warner Brothers ve MGM, yönetmenliğini Peter Jackson’ın yapacağı, Tolkien’in başyapıtı olan Hobbit’in yayınlanma tarihini ve isimlerini duyurdu!  (bildiğimiz üzere, 2 film 2 farklı isimle gelecekti)

İlk film “The Hobbit: An Unexpected Journey” (Beklenmedik Bir Yolculuk), 14 Aralık 2012‘de vizyona girecek. İkinci film olan “The Hobbit: There and Back Again” (Oradaydık ve Şimdi Buradayız) ise, ondan sonraki sene, 13 Aralık 2013‘de yayınlanacak.

İki film de Orta Dünya’da, Yüzüklerin Efendisi’nden 60 sene önce geçecek. Jackson ve yapımcı arkadaşlarının dev ekrana taşıdığı bomba gibi üçleme ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü ile Oscar kazanarak sonuçlanmıştı. Hobbit‘in hikâyesi, ana karakter Bilbo Baggins‘in, Erebor‘un Kayıp Cüce Krallığı‘nın korkunç ejderha Smaug‘dan geri alınmaya çalışıldığı bir epik göreve çekilmesini işliyor.

Jackson‘ın yönetiminde, iki film de en son ses ve görüntü teknolojileri ile arka arkaya 3D olarak çekilmekte. Çekim, Yeni Zelanda, Wellington çevresindeki Stone Street Studios’ta gerçekleşiyor.

Yapımcıları toplu şekilde sıralayacak olursak: Richard Armitage, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Stephen Fry, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, James Nesbitt, Dean O’Gorman, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Conan Stevens, Ken Stott, Jeffrey Thomas, ve Aidan Turner.

Hobbit’in senaryosu Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro ve Peter Jackson tarafından yazılmakta. Jackson aynı zamanda filmin prodüktörlüğünü Fran Walsh ve Carolynne Cunningham ile birlikte yürütüyor. Yönetici prodüktörler ise Ken Kamins, Zane Weiner ve Philippa Boyens.