“Yemin ve Öç” Oyungezer’de!

oyungezer haziran 11

Türkiye’nin en önemli ve eğlenceli oyun dergilerinden Oyungezerin bu ayki sayısında, kitabımız Yemin ve Öç‘ün tanıtımı yapıldı!

Oyungezer ailesinin en önemli isimlerinden editör Sinan Akkol tarafından Ekran Dışı bölümünde M. İhsan Tatari’nin yazdığı Yemin ve Öç’le ilgili çok hoş bir tanıtım yazısı yayımlandı. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan Sinan Akkol’un kitap hakkındaki düşüncelerini sizlere aktaralım:

Bazı “mit”ler bizden çıkar

Yemin ve Öç yaklaşık 2 aydır masamın bir köşesinde, çeşitli kağıtların arasında duruyordu. Bir Türk fantastik roman yazarından geldiğini biliyordum, ama bir türlü zaman bulup okuyamamıştım. Bir hafta önce, yattığım yerden elime alıp da yazan kişinin ismini gördüğümde hoş bir sürprizle karşılaştım: M. İhsan Tatari, neredeyse 10 yıldır iletişimde olduğum bir okurumdu. Yıllardır “yahu, şöyle bir kitap mı yazsam, böyle bir kitap mı yazsam” diye diye daha tek satır yazamamışken, bir okurumun beni aşıp ortaya fiziksel bir sonuç çıkartması çok hoşuma gitti.

Kitaba gelecek olursak: Unutulmuş Diyarlar’da (Forgotten Realms) geçen 3 adet hikayeden oluşuyor Yemin ve Öç. İlk iki hikaye www.kayiprihtim.org sitesinde yayınlanmış barbar Brann ve cüce Korban’ın hikayeleriyken, üçüncü ve tam bir macera uzunluğunda olan hikaye bu ikisini bağlamış. Ne yalan söyleyeyim, çok yüksek bir beklenti ile okumaya başlamamıştım kitabı. Ama okudukça inanılmaz bir şekilde sardı. Yalın ama etkileyici anlatımıyla, fantastik bir film seyrediyormuşçasına gözümde sahneleri canlandırmayı başarıyordu kitap. Unutulmuş Diyarlar’da sırıtmayacak şekilde araya serpiştirilmiş Türkvari esprilerin hepsine gülümsediğimi fark ettim. 200 küsur sayfayı bir solukta bitirdim, hem de büyük bir keyifle. Ve izninizle yazara buradan seslenmek istiyorum: İhsan, eğer Korban ve Brann’ın hikayelerine devam etmezsen, ben de sana oyun incelemesi yazmam bundan sonra :)

– Sinan

Kendisine ve bu güzel tanıtımı dergilerine taşıdıkları için Oyungezer ekibine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Eh, ne diyelim; darısı okumayanların başına!