Ve “Geceyarısı Kuleleri” Geliyor!

geceyarisi kuleleri top

Nihayet İthaki Yayınları’ndan beklenen haber geldi. Ekim ayında çıkması beklenen Geceyarısı Kuleleri, okurlarının yoğun isteği üzerine birkaç ay daha erken, 6 Temmuz‘da raflarda yerini alacak!

Orijinali geçtiğimiz Kasım ayında çıkan kitap çok iyi yorumlar almış ve okurlarını bir hayli tatmin etmişti. Türk okuyucularının da merakla beklediği serinin on üçüncü halkası nihayet kısa süre içinde elimizde olacak!

Gelin hep birlikte Geceyarısı Kuleleri’nin konusuna bakalım.

Son Savaş başlamıştır. Karanlık Varlık’ın zindanındaki mühürler tek tek kırılmaktadır. Desen çözülmektedir ve Gölge’nin orduları Afet’ten çıkmaya başlamıştır.

Güneş, Üçüncü Çağ’ın üzerinde batmaktadır.

Perrin Aybara’nın bir süredir kaçmakta olduğu şeyler yeniden peşine düşmüştür: Beyazcüppeler, kurtlar ve lider olmanın getirdiği sorumluluklar… Aynı zamanda, görünmez bir düşman onun boynundaki ilmiği yavaş yavaş sıkmaktadır. Perrin’in bunca şeye üstün gelmesi için gereken ipuçlarını kurt hakkında gördüğü düşte araması ve içindeki kurda hakim olması gerekmektedir, yoksa aklını yitirecektir.

Bu sırada Matrim Cauthon kendini hayatının en zor mücadelesine hazırlamaktadır. Aelfinn ile Eelfinn onun aklını karıştırmış, onunla alay etmiş ve onu asılı bırakarak zihnine başka insanların anılarından parçalar koymuştur. Mat yaratıklarla olan bu son yüzleşmesinde her şeyin biteceğini ummuştur, fakat Çark’ın ne dokuyacağını bilmek elbette ki imkânsızdır. Çok yakında Yılanlar ve Tilkiler’le yeniden dans etmek zorunda kalacaktır. Beklemede olan Ghenjei Kulesi’nin sırları, uzun zaman önce kaybedilmiş bir dostun başına neler geldiğini ortaya çıkaracaktır.

Robert Jordan’ın dünyaca ünlü serisi Zaman Çarkı’nın bu son kitabında, Desen’in dokusunda cereyan eden dramatik ve çetin gelişmelere şahit olacaksınız…

Ayrıca kitap çıktıktan kısa bir süre sonra, sitemiz bünyesinde Evrim Öncül editörlüğünde bir ÖN OKUMA gerçekleştirmiştik. Okumayanlar BURAYA tıklayabilirler!

Ve bununla birlikte size bir süprizimiz daha var! Yurtdışında tanıtım amaçlı hazırlanan videoyu sizler için ayrıca Türkçeye çevirdik. Ozancan “Giskard” Demirışık’ın yaptığı çeviriyle izleyeceğiniz bu tanıtım videosu ile kitabın gelişini daha bir sabırsızlıkla bekleyeceksiniz!

Robert Jordan ve Brandon Sanderson’un beraber yazdıkları on üçüncü cildin çevirisini her zamanki gibi Niran Elçi, yayına hazırlığını ise Mine Eryavuz yaptı. Kitabın detaylı künye bilgisi ve tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.