Ultimate Spider-Man Öldü!

ultimate spiderman dead

Ünlü çizgi roman karakteri Spider-Man (Örümcek Adam) ABD’de 22 Haziran’da yayımlanan Brian Michael Bendis imzalı Örümcek-Adam’ın Ölümü isimli çizgi romanda, Mary Jane’nin kollarında öldü.

Marvel Comics evrenini yakından takip eden biriyseniz duvar sürüngeni dostumuzun daha önce de birkaç kez öldüğünü hatırlayorsunuzdur.

Bunlardan ilkiyle Spider-Man#17’de karşılaşmıştık. Kahramanımız bir kadını ve kızını kurtarmak için hayatını tehlikeye atıyor, ikiliyi kurtarmasına rağmen kendisi vahim sondan kurtulamıyordu. Ölüler diyarında bir müddet gezen sonrasında ise Thanos ile sıkı bir kavgaya girişen ağ-kafa sonunda Ölüm’ün bizzat kendisi tarafından serbest bırakılıyor ve tekrar aramıza dönüyordu bu macerada.

Bir başka sayıda ise (Amazing Spider-Man #398) Örümcek Adam’ın zehirlenerek ölüşüne, yine bir müddet ölüler diyarında dolaşmasına şahit olmuştuk. Bu kez de o sıralarda komada olan May yengesi koşmuştu kahramanımızın yardımına.

Ülkemizde Gerekli Şeyler tarafından yayınlanan “Öteki” isimli uzun soluklu macerada da ölüyordu Örümcek Adam. Morlun ile kıran kırana bir dövüşe giriyor ve feci şekilde dayak yiyerek hastanelik oluyordu ağ-kafa. Aynı gece Morlun “beslenmek” için Örümcek Adam’ın hastanedeki odasına sızıyor ve burada Mary Jane ile karşılaşıyordu. Örümcek, sevdiği kadını kurtarabilmek için son kalan enerjisini de harcıyor, düşmanını yenip sevdiği kadının kucağında can veriyordu. Birkaç sayı sonra da “değişik bir yolla” canlanıveriyordu.

Normal Marvel evreninin dışında kalan mini-serilerde de bol bol ölümle kucaklaşmıştı Örümcek Adam. Secret Wars serisinin on birinci sayısında Dr. Doom, Örümcek Adam’ın da dahil olduğu pek çok kahramanı öldürmüştü. Yine bir başka seri olan Infinity Gauntlet’in dördüncü sayısında , Thanos’un hizmetkarı olan Terraxia bir kayayla ezmek suretiyle Örümcek-Adam’ı atalarının salonlarına yollamıştı.

Bir başka yan seri olan “What If?” serisinde de en çok ölenler arasındaydı kahramanımız. “Siyah kostüm Örümcek Adam’ı ele geçirse ne olurdu?” sorusuna cevap arayan hikayede simbiot kostüm Peter’ın hayat enerjisini hızla emip onu 50 yıl yaşlandırarak zavallı bir ihtiyar haline getiriyordu. Peter da birkaç gün sonra hayata gözlerini yumuyordu. “What If?” serisi boyunca Örümcek Adam sırasıyla Wolverine, Punisher, Kraven, Hulk ve Punisher (evet, yine) tarafından öldürülüyor.

Kısacası Örümcek-Adam’ın en büyük klişesi kırmızı-mavi kostümünü siyahıyla değiştirmek değil, ölmek.

Ayrıca Örümcek Adam’ın sadece Ultimate serisinde öldüğünü, hayatına Amazing Spider Man serisinde devam edeceği Marvel Comics tarafından açıklandı.