Leofold Çince Konuşacak!

perg efsaneleri top

Türkiyenin ilk fantastik kurgu serilerinden Perg Efsaneleri Çin’de yayımlanacak!

Barış Müstecaplıoğlu‘nun kaleme aldığı, Perg diyarında geçen dört serilik kitap Çin’de yayıncılık yapan Zhejiang University Press altında çıkmaya hazırlanıyor. Yazarın yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl Bulgaristan’da yayımlanan ve devam kitaplarının çevirisi süren Perg‘in yeni dili ise Çince olacak!

Bakın serinin yazarı bu konuda neler yazmış:

Perg Efsaneleri bildiğiniz üzere geçen sene Bulgaristan’da yayınlanmaya başlamıştı, ilk iki kitabı raflara çıktı, diğerlerinin çeviri çalışmaları devam ediyor. Aldığım habere göre Perg Efsaneleri’nin ilk kitabı Korkak ve Canavar, çeviri çalışması yetişirse önümüzdeki sene Çin’de de yayınlanacak. Yayıncı 1984’ten beri Çin’de yayıncılık yapan Zhejiang University Press olacak. Yayıncının detaylarını aşağıda İngilizce olarak bulabilirsiniz.

Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde doğumgününü kutladığımız sevgili Bülent Somay’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi bu kitapları Türkiye’de basmaya cesaret etmeseydi bunların hiçbiri mümkün olmayabilirdi.

Bu arada Bir Hayaldi Gerçekten Güzel de seneye Suriye’de yayımlanacak, çok değer verdiğim Mehmet Siyah Kalem’in Suriye’de tanınmasına bir katkım olacağını düşünmek hoş, gene de ne yalan söyleyeyim, her açıdan bir ilk olan Perg Efsaneleri’nin verdiği heyecan daha fazla :)

Sevgilerimle,
Barış Müstecaplıoğlu

Umuyoruz herhangi bir aksilik çıkmaz ve bu serüvenin yeni okuyucuları Çinliler olur. Şimdiden yolu açık olsun!
Not: Serideki kitapların tanıtım ve künye bilgilerini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.