Hazır olun: Taht Oyunları Geliyor!

taht oyunlari top 1

Geçtiğimiz nisan ayında dizisi başlayan ve bununla birlikte tüm dünyada en merak edilen seriler arasına giren Buz ve Ateşin Şarkısı ortalığı kasıp kavurmaya devam ederken beklenen gün nihayet geldi ve Epsilon Yayınevi, serinin ilk kitabı olan Taht Oyunları’nı tek cilt olarak 13 Temmuz’da piyasaya süreceğini açıkladı!

Dizinin yayınlanması itibariyle tüm dünyada satış rakamları yükselen seri kitaplarının sezon finaliyle birlikte daha da artış göstermesi, çıkmış olan tüm romanların neredeyse tüm listelerde ilk 10’a girmesini sağladı . Ülkemizde de daha önce ilk kitabı iki parça halinde Arka Bahçe Yayınları tarafından pek de beğenilmeyen bir çeviriyle yayınlanmıştı. Şimdi de yayın haklarını satın alan Epsilon yepyeni çeviri ve sağlam kapağıyla rafları süslemeye hazırlanıyor!

İsterseniz tanıtım yazısından önce gelin hep birlikte saygın yazarların bu kitap hakkında ne dediklerine göz atalım:

“Kendisinden her zaman en iyi işleri beklediğim George R. R. Martin beni asla şaşırtmıyor.”
Robert Jordan

“Muhteşem bir öykü, muhteşem bir tarihi fantastik yapıt! Göz kamaştırıcı.”
Anne McCaffrey

“Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi epik fantastik eser.”
Marion Zimmer Bradley

“Döneminin başat fantastik kitabı… Okumamak mümkün değil.”
The Denver Post

“George R. R. Martin en iyi bilimkurgu yazarlarımızdan. Taht Oyunları da onun en iyi kitaplarından biri.”
Raymond E. Feist

“Hem romantik hem gerçekçi.”
Chicago Sun-Times

Yazların on yıllar, kışların bir insan ömrü sürebildiği diyarda, dehşetli ve soğuk zamanlar yaklaşmaktadır. Kışyarı’nın kuzeyindeki buzul topraklarda, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ötesinde tehditkâr doğaüstü güçler toplanmaktadır. Savaşın tam ortasında, doğdukları topraklar kadar sert, boyun eğmez Starklar vardır. Acımasız soğuğun hüküm sürdüğü kuzeyden, uzak güneydeki sıcak zevk yurduna uzanan, leydiler, lordlar, savaşçılar, büyücüler ve katillerle dolu öykü, korkunç kehanetlerin işaret ettiği bir devirde başlamaktadır. Komplo, trajedi, ihanet, zafer ve dehşet dolu olayların ortasında Starklar’ın, dostlarının ve düşmanlarının kaderi bıçak sırtındadır. Hedef, en ölümcül savaş olan taht oyununda muzaffer olmaktır.

George R. R. Martin türünün sınırlarını zorladığı Taht Oyunları ile bir şaheser ortaya koyuyor. Dünyanın dört bir yanındaki fantastik edebiyat okurlarını kesinlikle memnun edecek epik serinin ilk cildi gizem, entrika, aşk ve macera dolu sayfalarıyla büyülüyor.

Son olarak sizlere Epsilon Yayınevi tarafından özel olarak hazırlanmış ÖN OKUMAİLK DEFA Kayıp Rıhtım’da sunuyoruz! Böylece 13 Temmuz’a kadar heyecanlı okurları daha da meraka sürükleyecek bir giriş yapmış olacağız. ÖN OKUMAya ulaşmak için BURAYA tıklayın!

Şarkılarıyla tanıdığımız Sibel Alaş’ın çevirisini yaptığı ve Yasin Özdemir’in editörlüğünü üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Geri sayım başladı…