Brandon Sanderson’un Mistborn’u Sinema ve Oyun Dünyasına Geliyor!

mistborn top

Türk okurların Robert Jordan’ın bıraktığı mirası devralmasıyla Zaman Çarkı’nı devam ettiren yazar olarak tanıdığı Brandon Sanderson yeni projelerle karşımızda!

Bildiğimiz gibi kendisinin yazdığı ilk kitap olan Elantris de dilimize kazandırıldı, ancak onun eserleri bununla sınırla kalmıyor. Yazarı tanıyanların bildiği ve bazı Türk okurlarca da merakla beklenen efsanevi serisi Mistborn, yazarın Twitter’ında yaptığı açıklamaya göre film ve oyun olarak hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor!

Mistborn serisini bilmeyenler için kısaca tanıtalım. Bu seri, aslında pek çok serinin bittiği yerden başlar. Ama durun! Sizlere daha iyi bir anlatım sergilemek için ilk kitabın arka kapak yazısından bir alıntı yapalım. Buyrun, kitap kendini size anlatsın:

Brandon Sanderson, fantastik edebiyatın en yeni hikâye ustası, ilk kitabı Elantris ile beğeni toplayan yazar, basit bir soru sorarak edebi bir türü baş aşağı çevirmeye cesaret eder: Ya kehanetin kahramanı başarısız olursa? Karanlık Lord’un iktidarda olduğu bir dünya nasıl bir yer olurdu? Cevap Mistborn Üçlemesi’nde bulunacak, süprizlerle dolu bir destan ve büyülü dövüş sanatı hareketleri Mistborn’da başlayacak.

Mistborn evreni için, alışılmadık bir büyü sistemine ve allomancer denilen, metallere hükmetme gücüne sahip bir nevi büyücülere sahip olduğu söylenebilir. Tabii ki allomancerlar bildiğimiz anlamda bir büyücü olmaktan çok uzaktırlar.

Sanderson’un yaptığı açıklamaya göre, kitap serisinin film hakları alınmış durumda. Oyun için ise bir anlaşma yapıldığını ve şu an için kesin gözüktüğünü vurgulamış. Söylediğine göre, detaylı bilgileri daha sonra bizlere aktaracakmış. Umuyoruz seri kitapları da kısa sürede Türk okuyucuları ile buluşur!