“Karanlığı Taramak” Ön Siparişte!

karanligi taramak top

Philip K. Dick’in önemli eserlerinden Karanlığı Taramak (A Scanner Darkly) önümüzdeki günlerde Altıkırkbeş Yayıncılık tarafından çıkıyor!

Sanırım bu benim başyapıtım diyor Dick, kitabın hemen başında. Uyuşturucudan örülü, her şeyin uyuşturucu üstüne kurulduğu bir ters ütopya, 68’in boşlukta çiçek yetiştirebilen kuşağına küçük bir selam, belli belirsiz bir gülümseme…

Bob Arctor, bağımlılık yapan ölümcül Substance D. uyuşturucusunun satıcısıdır. Fred, onun peşine düşmesi için görevlendirilmiş ve nihayet tutuklamış bir polis memurudur. Bunu yapmak için Fred, Bob Arctor adında bir uyuşturucu satıcısının kimliğine bürünmüştür. Ve Substance D- Arctor’un büyük miktar dozda aldığı- yavaş yavaş kullanıcısının zihnini iki farklı, kavgacı öze bölmektedir. Fred kendi kendini ihbar ettiğinin farkında değildir.

Sert bir biçimde eğlenceli, uyuşturucu müptelalarını, dolandırıcıları ve kafası dumanlıları ürkütücü bir biçimde hatasız betimleyen, Philip K. Dick’in endüstriyel-kademeli kimlik testi stresi eğlenceli olduğu kadar korkutucu da.

Çevirisini Mehmet Ada Öztekin’in ve editörlüğünü Kaan Çaydamlı’nın yaptığı kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.