Açlık Oyunları’ndan İlk Trailer!

hunger games top

Suzanne Collins tarafından kaleme alınan Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisinin ilk kitabı hakkında medyada birçok haber yayınlanmıştı. Ülkemizde de oldukça fazla yankı bulan kitap, hayran kitlesini katlayarak çoğaltmaya devam etti.

Geçtiğimiz günlerde ünlü blog dergilerinde bu serinin filminin yapılacağına dair söylentiler yayınlanmıştı ve bu söylentiler doğru çıktı. Kitabın konusunun film yapılmaya oldukça müsait olması buna en büyük neden belki de. Fantastik ve bilimkurgu temelli bir kitap olmasına rağmen görsel efektlere ağırlık verilmesi gerekmeyecek.

Katniss Everdeen’in, kardeşini kurtarmak adına ölümüne savaşacağı bir arenada, sırf Capitol’ün zengin ve burnu havada ırkını eğlendirmek için başladığı macera bakalım nerelere doğru yol alacak. Katniss’in maceralarını beyaz perdede görme fikri oldukça heyecan verici.

Ve şimdi konusuyla kitap severleri büyüleyen Açlık Oyunları, ilk fragmanı ile karşınızda!

Yönetmen: Gary Ross
Yazarlar: Suzanne Collins (Roman), Gary Ross (Senaryo)
Oyuncular: Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark) ve Liam Hemsworth (Gale Hawthorne)

 

Kitap Kapağından Alıntı:

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol’ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır. Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık oyunları TV’den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.

On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kız kardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi erecektir. Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur. Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.

Kazanmak ün ve talih demektir. Kaybetmek ise kesin ölüm anlamındadır. Açlık Oyunları başlasın!