Vampir “Depp” geliyor: Dark Shadows

dark shadows f 1

Johnny Depp‘in daha korkutucu ve gotik rollerini sevenlere güzel bir haberimiz var. Çünkü Depp, başarılı yönetmen Tim Burton ile birlikte yeni bir proje üzerinde çalışmakta: Dark Shadows.

Film, 1960’ların vampirler, kurt adamlar ve cadılar hakkındaki aynı isimdeki kült dizisinin sinematik adaptasyonu olacak – ve bu canavarların başa çıkması gereken tüm duygusal yükleri de içinde barındıracak.

Warner Bros tarafından film hakkında yapılan resmi açıklama şöyle:

“1752 yılında, Joshua ve Naomi Collins yanlarında Barnabas ailesinin genç oğlu olduğu halde yeni bir hayat kurmak için Liverpool’dan Amerika’ya yelken açar. Fakat bir okyanus bile ailelerine musallat olan gizemli lanetten kaçmalarına yardımcı olamaz. Aradan yirmi yıl geçer ve dünya Barnabas’ın (Johnny Depp) ayaklarının altında serilidir – ya da en azından Maine’deki Collinsport kasabası… Collinwood Malikanesinin efendisi olan Barnabas zengin, güçlü ve iflah olmaz bir playboy’dur… ta ki büyük bir hata yapıp Angelique Brouchard’ın (Eva Green) kalbini kırıncaya kadar. Kelimenin her anlamıyla bir cadı olan Angelique, Barnabas’ı ölümden çok daha kötü bir kaderle lanetler: onu bir vampire çevirir, sonra da canlı canlı gömer.

İki yüz yıl sonra Barnabas bir yanlışlık sonucu mezarından serbest bırakılır ve kendini çok değişmiş olan 1972 dünyasında bulur. Collinwood Malikanesine döner ve bir zamanlar muhteşem bir yer olan evini harabeye dönmüş vaziyette bulur.

Collins ailesinin işe yaramaz kalıntıları ise biraz daha iyi duruma gelmiştir ve her birinin kendi karanlık sırları vardır. Evin reisi Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) aile meselelerine yardımcı olması için psikiyatrist Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter)’a başvurur.”

Çoğu kişi Depp ve Burton‘un birlikte çalışmasından usanmış olabilir. Bununla birlikte pek çok sinema severin bu ikilinin çalışmalarına doyamadığı da bir gerçek (kanıt isteyenler ikilinin son çalışmalarının box office sonuçlarına bakabilir). Müzisyen Danny Elfman da (Edward Scissorhands, Corpse Bride, The Nightmare Before Christmas, The Simpsons) bir kez daha Depp ve Burton ile çalışacak – Elfman‘ın çalışmalarının, Dark Shadows dizisinin orijinal müziğini ne kadar çok anımsattığı düşünülürse bu herşeyi daha da uygun kılıyor.

Dark Shadows‘un senaryosu Burton‘la ilk kez çalışacak olan Seth Grahame-Smith (Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Pride and Prejudice ve Zombies romanlarının yazarı) tarafından kaleme alınıyor.

Önümüzdeki günlerde pek çok vampir filmi sinemalarda gösterime girecek ve bunların hemen hemen hepsi Twilight karşıtı yapımlar. Hepsi de Twilight‘ın gecelerin yaratığını yansıtış şeklinden iğrenen hayranların sırtından para kazanmayı amaçlıyor. Bununla birlikte Dark Shadows gerçekten de daha fazlasını vaadeden projelerden biri gibi görünüyor.

Filmin ön görülen çıkış tarihi 11 Mart 2012.

Johnny Depp Tim Burton Dark Shadows Johnny Depp Dark Shadows Set Photo

Johnny Depp Barnabas Collins Dark Shadows