Dresden Dosyaları Hız Kesmiyor!

harry dresden news 1

Daha önceden yurtdışında 13.’sünün (Ghost Story) çıktığını duyurduğumuz Dresden Dosyaları’nda, şimdi tüm dünyanın gözü kulağı 14. kitapta!

Ülkemizde ilk üç kitabı yayınlanan seri her ne kadar üvey evlat muamelesi görse de, anlaşılan Avrupa ve Amerika’da yarattığı fenomeni daha üst noktalara taşıyor. Bugüne kadar 6 milyondan fazla satıp, pek çok dile çevrilen seride, 14. kitabın duyurulması serinin hayranlarında büyük bir heyecan yaratmış durumda.

İlk olarak adı Winter Knight (Kış Şövalyesi) olarak belirlenen kitabın adı daha sonra yazar tarafından Cold Days (Soğuk Günler) olarak değiştirildi. 4. kitabın adının Summer Knight olduğu düşünülürse, Jim Butcher’ın o eşsiz ve kesinlikle özgün hayalgücünden neler çıkacağı ve nasıl bir ilişki kuracağı merak konusu.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı olan Taht Oyunları’nın dizileştirilmesiyle, Amazon.com’da bu seri mayıs ayından itibaren 5 ay boyunca en çok satan ilk 5 kitabı parsellemişti. Ancak Dresden Dosyaları 13- Ghost Story’nin temmuz sonunda çıkışıyla ilk defa bu 5’liyi bozması bile, aslında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun kanıtıdır. Zaten Jim Butcher’ın 13. kitabından sonra da Buz ve Ateşin Şarkısı’nın bu hükümdarlığını kırabilen 5 ay boyunca çıkmadı.

Şu sıralar yabancı forum ve sitelerde gündeme oturmuş bu haber serinin ne kadar sevildiğine dair en büyük kanıt sanırız. Kendine ait bir FRP sistemi de bulunan serinin hayranları kitaplarını okuduğu kadar rol yapma oyunlarında da Harry Dresden’ın dünyasından kopamıyorlar.

Umarız bu eşsiz seri ülkemizde de ilgi görür ve çevrilen en son kitap Hayalet Tehlikesinin ardından serinin tamamı Türk okurlarıyla buluşur.