“Zaman Çarkı” Tamamlandı!

zaman varki bitis top

“Zaman Çarkı döner, Çağlar gelir ve geçer, efsaneleşen anılar bırakır. Efsaneler solarak mit olur ve onları doğuran çağ yeniden geldiğinde mitler bile unutulur. Bir Çağ’da, kimilerine göre Üçüncü Çağ’da, henüz gelmemiş, çoktan geçip gitmiş bir Çağ’da, Puslu Dağlar’da bir rüzgar yükseldi. Rüzgar başlangıç değildi. Zaman Çarkı dönerken ne başlangıçlar, ne de bitişler vardır…”

Ama bu bir bitiş. Çünkü bugün, Robert Jordan’ın kalemiyle kendi yorumunu birleştirerek Zaman Çarkı’nı yazmaya devam eden Brandon Sanderson’dan bir haber geldi:

“Bayanlar ve baylar! Zaman Çarkı’nın son kitabı A Memory Of Light (Işığın Anısı)’ın yazımı bitti!”

1990 yılında Robert Jordan’ın ellerinden ilk kez çıkan bu efsanevi hikaye, nihayet bizi o çok merak ettiğimiz sona doğru götürmek üzere Brandon Sanderson’un ellerinde tamamlandı. Rand Al’Thor, Matrim Cauthon, Perrin Aybara ve daha yüzlerce kahramanımızın, dünyalarını karanlık varlıktan korumak üzere çıktıkları bu yolculukta, onları asla yalnız bırakmayan sadık okuyucuları uzun zamandır bu haberi bekliyorlardı. Henüz kitabın ne zaman basılacağını ve Türkçeye çevrileceğini söylemek için çok erken. Ama bildiğimiz tek bir şey varsa, o da Brandon Sanderson’un okuyucularını bekletmekten hoşlanmadığıdır. Sizlere şimdiden iyi okumalar, ama öncesinde sabırlı bir bekleyiş dileriz.

Umarız hayatınız boyunca Rand’ın kılıcı kadar keskin, Matrim’in Ashandarei’si kadar şanslı ve Perrin’in çekici kadar adil olursunuz!