Gülün Günlüğü, “Rüzgârgülü” Olarak Karşımızda!

ruzgargulu top

Bundan tam 20 yıl önce Gülün Günlüğü adıyla çıkmış olan ve uzun süredir tükenmiş durumda bulunan Ursula K. Le Guin derlemesi yeni basımı ve eklenmiş yeni öyküleriyle Rüzgârgülü olarak karşımızda!

Rüzgârgülü’nde, LeGuin’in olağanüstü zengin dünyasından farklı lezzetler sunuyoruz sizlere. Bazıları son derece eğlenceli, katıksız fanteziler; bazıları da alttan alta ahlaki ve siyasi sorunları tartışan anti-ütopyalar…

Kolektif delilik, birey olmak, yalnızlık, bir arada yaşamak, özgürlük, yaratıcılık, sevgisizlik, sorumluluk, umut gibi devasa konulara değiniliyor bu öykülerde.

Öğreticilik taslamadan, mütevazı ama ustalıklı bir üslupla…

Müthiş bir hayal gücü, özenli bir dil, usta işi bir kurgu ve net bir siyasal bilinç bir araya gelmiştir öykülerin hepsinde.

Gülün Günlüğü’nü sevdiyseniz, Rüzgârgülü’ne bayılacaksınız. Bakın daha 20 yıl önce, kitap arka kapağında neler denmiş:

“Gülün Günlüğü  kaç satar, ne kadar okunur bilemiyoruz, ama ‘Cehennemde tek bir ruh kalsa…’ diyen bu ütopyacı yazarın, Mülksüzler’den sonra bu kitabıyla da okurlarımızın beyin ve yüreklerinde yeni volkanik patlamalar, ‘gümbürdemeler’ yaratacağına kuşkumuz yok.”
2000’e Doğru

“Bilimkurgunun, anti-ütopyanın, ütopyanın, anarşizmin yazarı Ursula LeGuin. Bu tanımlamaların hepsi ve hiçbiri yazarı yeteri kadar açıklamıyor.”
Gül Dirican / Milliyet Sanat

“Sözün kısası Gülün Günlüğü’nü okudukça (ve de tabii düşündükçe) Ursula LeGuin’in birikimlerini müthiş bir kurguyla, bilinçle doruğa ulaştırdığın
görüyoruz.”
Esma Saltık / Varlık

Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan Ümit Altuğ’un çevirdiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya buyurabilirsiniz.