“Ozo Ozo Çakta” Yakında Raflarda!

ozo ozo cakta top

Dalga Teorisi ve Garotte gibi kısa filmlerinden tanıdığımız Deniz Tarsus bu sefer bir derlemeyle karşımıza geliyor!

Ozo Ozo Çakta adlı bu derleme Deniz Tarsus’un zihninden kalemine doğru büyümüş düşlerden oluşan sekiz öykülük bir kitap. Yaradılıştan ağaca dönüşen insanlara, vızıldayan bir metamorfozdan zombilere uzanan bu sekiz kısa öykü, yer yer karanlık, vahşî ve bir o kadar da üretken bir zihnin içinden çıkan mitolojileriyle okuyucuya tadı damakta kalan, tek atımlık mini masallar sunuyor. Bakın tanıtım yazısı bize neler söylüyor:

Deniz Tarsus, Asya ve Ortadoğu mitolojisinin kahramanlarını ve kâbuslarını günümüz anlam dünyasına yaklaştırmış. Öykülerinde, kentlerin imgesi yerine çöl var. Yaşamın yerine hiç’lik. Ardından bu boşluğa nefes değiyor. Peşi sıra ses, beden, tamah, hırs, yalan ve diğerleri. Sekiz karakterin, ortak noktası gerçek bir dünyayı paylaşması.

Uzun uzun uzun zaman önce anlamına gelen Ozo Ozo Çakta, önümüzdeki hafta Dedalus Yayınları tarafından raflardaki yerini alacak. Kitaptaki illüstrasyonları da özellikle son zamanlarda İthaki Yayınları için hazırladığı kapaklarla tanıdığımız Ethem Onur Bilgiç üstlenmiş. Her biri birbirinden güzel bu görsellere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editörlüğünü İlker Filiz’in üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine de buradan ulaşabilirsiniz. Unutmayın, gelecek haftadan itibaren kitabı temin edebilirsiniz. Kitap şimdilik İdefix’te ön siparişte.