Yeni bir seri: Dracula Günlükleri

dracula gunlukleri top

İthaki Yayınları, Kont Dracula’nın başrolde olduğu Dracula Günlükleri adında yeni bir seriyi çok yakında okurlarla buluşturacak!

dracula gunlukleriKim Newman’ın üçlemesinin aynı isimli bu ilk kitabında, Van Helsing ve arkadaşlarının öldürmeyi başaramadığı Eflak Prensi Kont Dracula, İngiltere Kraliçesi Victoria ile evlenmiş ve bu olay sayesinde şu ana kadar gölgelerde gizlenmek zorunda kalan tüm vampirler İngiltere’nin aktif yaşamına katılmıştır. Londra sokaklarında yeni ittifaklar kurulurken bir taraftan da vampir fahişeler öldürülmektedir…

Newman, büyük zevkle okuyacağınız alternatif tarih üçlemesinin ilk kitabında vampir edebiyatının meşhur karakterlerinin yanı sıra Karındeşen Jack, Dr Jekyll, Dr. Moreau, Oscar Wilde, Kraliçe Victoria gibi dönemin gerçek ve kurmaca kişilerini de aynı çatı altında topluyor.

Kendi ifadesiyle açıklamak gerekirse:

“İlk romanım Night Mayor’da 1940’ların suç filmlerindeki yüzlerin ve suretlerin aynı şehirde takıldıkları ortak bir dünya yaratma fikrini keşfetmiştim; Dracula Günlükleri’nin Londra’sını da Victoria döneminin sonlarındaki bütün büyük korku, suç ve sosyal melodramlarındaki birbiriyle kesişen öykülerin aynı anda gerçekleştiği benzer bir yer haline getirmek bariz bir adımdı (evet, tüm bunlar Frankenstein Meets the Wolf Man gibilere kadar uzanıyor).”

Yakın zamanda raflarda olması beklenen kitabın ÖN OKUMAsı her zamanki gibi Kayıp Rıhtım farkıyla sizlerle! Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Kitabın çevirmenliğini Cihan Karamancı, yayına hazırlığını ise Yosun Erdemli üstleniyor.

Şimdiden iyi okumalar!