“Dracula Günlükleri” Raflarda

dracula gunlukleri top

Geçtiğimiz günlerde ön okumasını yayımladığımız, Kont Dracula’nın başrolde olduğu Dracula Günlükleri adlı kitap raflardaki yerini aldı.

Kim Newman’ın üçlemesinin aynı isimli bu ilk kitabında, Van Helsing ve arkadaşlarının öldürmeyi başaramadığı Eflak Prensi Kont Dracula, İngiltere Kraliçesi Victoria ile evlenmiş ve bu olay sayesinde şu ana kadar gölgelerde gizlenmek zorunda kalan tüm vampirler İngiltere’nin aktif yaşamına katılmıştır. Londra sokaklarında yeni ittifaklar kurulurken bir taraftan da vampir fahişeler öldürülmektedir…

Newman, büyük zevkle okuyacağınız alternatif tarih üçlemesinin ilk kitabında vampir edebiyatının meşhur karakterlerinin yanı sıra Karındeşen Jack, Dr Jekyll, Dr. Moreau, Oscar Wilde, Kraliçe Victoria gibi dönemin gerçek ve kurmaca kişilerini de aynı çatı altında topluyor.

Bu kitap edebiyatın, tarihin ve vampirlerin ilk karışımıydı; vampirlerin artık her yerde oldukları bir dünyada da hâlâ en iyisi ve dişleri eskisi kadar keskin. Yorumları ve akıl oyunlarıyla okuması mecburi bir eser.
Tek kelimeyle muhteşem.”
-Neil Gaiman-

“Stephen King vampirlerden nefret ettiğimizi farz ediyor; Anne Rice onları sevmeyi güvenli bir hale getiriyor, çünkü onları birbirinden nefret ettiriyor. Kim Newman ise çoğumuzun onlarla bir arada yaşadığından kuşkulanıyor… Dracula Günlükleri o postmodern türün, kendiyle takıntılı ölmeyenlerin mutlak tasviri.”
-Newyork Times-

Çevirisini Cihan Karamancı‘nın yaptığı ve Yosun Erdemli‘nin yayına hazırladığı kitabın detaylı tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.