1984 – Yeniden ve Yeni Baskıcı Rejim!

1984 film topGeorge Orwell’ın ölümsüz distopyası “Bin Dokuz Yüz Seksen Dört“, ülkemizde ve dünyada yok satmaya devam ederken ilk olarak kendisi gibi 1984’te beyaz perdeye uyarlanmıştı. Şimdiyse bir kez daha hayranlarını ekranda selamlamaya geliyor!

Büyük Birader adındaki liderin yönetiminde, sözde eşitliği ve özgürlüğü savunup aslında hiç de öyle olmayan bir sistemi konu eden 1984, insanların nasıl güdümlendiği, birbirlerine karşı kışkırtıldığı ve devletlerin baskıcı politikalarına dair türünün en iyi örneklerinden biridir. Çok satmasının yanı sıra, içerdiği bu gibi unsurlardan dolayı da sık sık yasaklamaların hedefi olmuş eser buna karşın halen daha ününü ve ilgi çekiciliğini korumaktadır.

Eser 1948’de yazılmış olmasına rağmen pek çok okur günümüzden hiç de uzak olmayan bir düzeni anlattığını savunurarak kitabın güncelliğine dikkat çeker.

Empire dergisinin haberine göre 1984 bir kez daha beyaz perdede boy göstermeye hazırlanıyor. Imagine Entertainment filmin yeniden çevrimi için çalışmaları sürdürürken senaristin Noah Oppenheim olacağı kesinleşti. Filmin yapımcılığını Brian Grazer ile birlikte Julie ve Rick Yorn’un üstleneceği de gelen haberler arasında.

Detaylar netleştikçe filmle alakalı haberlerimize devam edeceğiz.