Bir Parodi Raflarda: Açlık Sancıları

aclik sancilari top

Pegasus Yayınları Açlık Oyunları ile ortalığı kasıp kavurmuş, filmiyle de kitabı okuyan ve okumayan pek çok kişinin beğenisini toplamışken bir umulmayana imza attı ve parodisiyle karşımıza geldi: Açlık Sancıları

Açlık Sancıları esprili kapağından da anlaşılacağı gibi aslında Açlık Oyunları‘nı tiye alan, komik bir eser. Bize inanmıyor musunuz? O zaman önce kitabın konusuna, sonra da kitabı yorumlayan ‘büyük insanlara’ bir göz atın!

Kazanmak bir ömür boyu şöhret ve anginlik demek. Kaybetmekse ölümle birlikte bir şöhreti işte açlık sancıları.

Kapris Everdi kız kardeşinin yerine oyunlara katıldığında başına neler geleceğini bilmiyordu. Telepazarlama Mıntıkası’nın en kötü mahallesi Çatlak’taki yaşamından sonra arenada ölümüne savaşırken kameraların önünde canlı ve çekici olmalıydı. Fakat kurtuluşunun hayalperest Yalak ile açgözlü Malak arasında yapacağı seçime bağlı olduğunu düşünürken en sert çatışmaların savaş alanında değil savaş alanının ortasında kalan yüreğinde olduğunu anlayacaktı.

“Açlık Sancıları gerçekten hoşuma gitti.”
-Kapris Everdi-

“Her otelde Kutsal Kitap yerine bir tane Açlık Sancıları olmalı.”
-Sheraton Hotel Memo-

“Bu kitap bana keşke hiç vurulmasaydım dedirtiyor.”
-Abraham Lincoln-

“Neden bilmiyorum ama bu kitap elimden kayıp duruyor.”
-Bir Hayalet-

Çevirisini Sevinç Ş. Tezcan‘ın yaptığı kitabın editörlüğünü Özkan Özdem üstlenmiş. Künye ve tanıtım bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.