“Hayalet Kitap” Yeniden Raflarda

hayalet kitap top

Son olarak Varolmayanlar kitabı ile karşımıza gelen yazar Doğu Yücel‘in “Hayalet Kitap”ı hayalet kitap olmaktan çıkıyor ve basımının 10. yılına özel gözden geçirilmiş yeni baskısıyla raflardaki yerini tekrar alıyor!

Özellikle Taylan Biraderler’in Okul filmine esin kaynağı olmasıyla popülerliği artan “Hayalet Kitap” 3 baskı yapmış ve bu baskıların hepsi tükenmişti. Dolayısıyla okuyucuların çoğu kitaba ulaşamıyordu. 10. yıl olayı böylece çok daha anlam kazanmış oldu.

İzmir’de İktisat Fakültesi öğrencileri arasında geçiyor olaylar. Güldem ile Ersin sevgilidir. Gökalp adlı arkadaşları ise bir süre önce Güldem’e olan karşılıksız aşkı nedeniyle intihar etmiştir. Kampusta olaylar normal seyrinde gitmekteyken, varlığını “soğuk bir nefes gibi” belli eden bir hayalet belirir ve esrarengiz olaylar başlar. Hayalet, kimi zaman tehlikeli boyutlara da bürünen müdahalelerle, eski arkadaşlarının, özellikle de Güldem’in yaşamına dahil olacaktır. Hayalet, sınava hiç çalışmayan bir öğrencinin tüm soruları çözmesine, öğrenciler tarafından sevilmeyen bir hocanın komik durumlara düşmesine, bir otomobilin hava yastığının ölümcül derecede şişmesine, bir vantilatörün amfide uçmasına yol açacak, bir “hayal”in iyi ve kötü yanlarını gözler önüne serecektir.

Ayrıca Doğu Yücel kitabın yeni baskısı için bir önsöz kaleme aldı. Bu önsöz romanda yer almasa da yazarın internet sitesinde yayımlandı. Okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Geray Gencer‘in kapak tasarımını yaptığı kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.