“Prens Kazansmar” Ön Siparişte

prens kazansmar top

Anıl Bayer‘in ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Uyandıran serisi birinci kitabı “Prens Kazansmar” raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Yazar, hemen her konuda seçim hakkına sahip olduğumuz 21. yy.’ın başlarında, çocukların ve gençlerin iradelerini bilgisayar ortamında sanal kahramanlarının (avatar’larının) seçimleri için kullandıkları günümüzde, her şeyin elektronikleştiği, hatta kitapların dahi sayısallaştığı dünyamızda gençlere ve çocuklara kendi seçimlerini yapabilecekleri, bu seçimlerle şekillenecek maceralarında kahramanın kendileri olacağı bir hikaye sunmak istemiş.

Farklı olasılıklar ve kurgusal seçeneklerle şekillenmiş, okuyucunun tercihleri ve istekleriyle yön bulan bu serüveni yazarken mümkün olduğunca düz ve sade bir anlatımı tercih eden yazar, hikâyenin karmaşıklığı ve keşfedilecek sonsuz bir evrenin sunduklarının yanında okunması kolay yalın bir anlatımın okuyucuyu romana daha kolay bağlayacağına ve kendisini kısa sürede hikaye ile özdeşleştireceğine olan inancı sebebiyle böyle bir anlatımı tercih etmiş.

Romanı benzerlerinden ayıran özellikleri ise yazar şu şekilde anlatmış.

Okuyucunun seçimleriyle hikayenin gidişatını değiştirebildiği hikaye kitapları benim denemesini yaptığım tarzın en ilkel versiyonu sayılabilir. 20. yy.’ın sonlarında İngiltere’de yaygınlaşan Mazes & Monsters veya Tunnels & Trolls serileri ise okuyucu etkileşimli macera kitaplarının en başarılı denemeleri sıfatını hak ediyor. Fakat hikaye anlatımını mektuba dökerek tanınmış ve tanıdığı ünlü yazarlara gönderen ve bu yazarlardan kendilerine ait kısmı istedikleri gibi hikayeleştirerek tamamlayan yazarlar ilk rol yapma oyununu başlatan üstatlardır, H.P. Lovecraft, J.R.R. Tolkien gibi üstatlar ise fantastik kurgunun kapılarını açmıştır. Romanın benzerlerinden ayrılan en büyük özelliği on kitap sürecek bir serüvende dev bir kurguya sahip olmasının yanında okuyucuyu maceranın kahramanı yerine koymasıdır. Cinsiyet ayrımı olmayan okuyucunun kahraman olduğu bir serüven, Roman’ın başından sonuna dek kendi iradesi ve seçimleriyle yaşayacağı bir macera, bu seçimlerle şekillenecek bir dünya ve bambaşka bir evrenin sonsuz olasılıkları Roman’ı benzerlerinden bir sıçrama ileri taşıyor.

Yakın zamanda İsim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak olan kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.