“Bitmemiş Öyküler”e Hazır mısınız?

bitmemis oykuler top

Ve sonunda merakla beklenen, büyük usta Tolkien’in dilimize kazandırılan son kitabı Númenor ve Orta-Dünya Üzerine Bitmemiş Öyküler’in yayın tarihi nihayet duyuruldu!

J.R.R. Tolkien’in tamamlamaya ömrünün yetmediği fakat oğlu Cristopher Tolkien’in üstün çabalarıyla bir araya gelen bu öyküler Orta Dünya tutkunlarına hem bildikleri hem de ilk defa duyacakları bilgiler vaat ediyor. Númenor soyundan Hurin’in çocuklarına, Galadriel ve Cereborn’dan Istari ile Palantíri’ye kadar sayısız bilgi bu öykülerde karşımıza gelecek.

Bu noktada durup bir şeye dikkat çekmek gerek. Bazı farklı versiyonları olan öyküler Cristopher Tolkien’in titiz çalışması sonucu da dipnotlar ve eklerle okuyucuya sunulmuş durumda. Oğlunun özenli çalışması ve neyi neden yaptığına dair her öyküde getirdiği açıklamalarla sanki Tolkien’in taslakları üzerinde çalışanlar bizmişiz gibi bir de eşsiz bir his vermekte.

Bu kitabı uzun zamandır bekleyenler için iyi haber, Silmarillion eğer hayatınızın kitabıysa Bitmemiş Öyküler’i mutlaka okumalısınız!

Ayrıca eserin ilk 27 sayfasını içeren ÖN OKUMAyı da sizlere sunuyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

İthaki Yayınları etiketiyle çıkacak kitabın çevirisini , yayına hazırlığını ise Yankı Enki üstlenmiş. Ayrıca site yöneticilerimizden Hazal Çamur da kitabın düzeltisini gerçekleştirerek katkıda bulunmuş oldu. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap 2 Kasım 2012 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak.