Dresden Dosyaları’nda 14. Kitap: Cold Days

cold days top

cold daysDresden Dosyaları hız kesmeden yoluna devam ediyor! Serinin 14. kitabı “Cold Days” (Soğuk Günler) geçtiğimiz günlerde orijinal dilinde raflardaki yerini aldı.

Jim Butcher’ın kaleme aldığı seri Chiago’nun tek aktif büyücüsü Harry Dresden’in maceralarını konu alıyor. Her kitap, büyücümüzün daha da diplere vurmasını, karanlığın üzerine biraz daha gelmesini ve heyecanın doruklara çıkmasına neden oluyor. İşte kasım sonunda yayınlanan “Cold Days” de tam olarak böyle bir konuyla okurlarının karşısına çıkıyor.

Dilerseniz gelin, hep birlikte 14. kitabın arka kapak yazısına göz atalım. Fakat özellikle bir önceki kitapları okumayanlar için fazlaca spoiler içerdiğini belirtelim. Okumak için aşağı ok butonuna tıklamanız yeterli.

[stextbox id=”warning” caption=”Dikkat! Spoiler içerir!”]HARRY DRESDEN YAŞIYOR!!!

Gizemli bir saldırgan tarafından öldürülen, yaşam ve ölüm arasındaki alemde dolanan ve ölümlü dünyaya geri getirilen Harry, ölümün aslında o kadar da kötü bir şey olmadığını fark eder. Çünkü o, artık Chicago’nun tek profesyonel büyücüsü Harry Dresden değildir.

O artık Havanın ve Karanlığın Kraliçesi olan Mab’ın Güz Şövalyesi Harry Dresden’dir. Seçim şansı olmayan Harry’nin sadakat yemininin ardından Mab, bu kadar uzun zamandır peşinden koşturduğu ödülünün ölüm kadar önemsiz bir şey tarafından alınıp götürülmesine müsaade etmez. Artık kadının her sözü Harry için bir emirdir. Ne yapmasını istediğinin bir önemi yoktur, nereye gitmesini istediğinin bir önemi yoktur ve kimi öldürmesini istediğinin de bir önemi yoktur.

Bilin bakalım Mab ilk olarak hangisini istiyor?

Elbette ki bu basit ve sıradan bir cinayet olmayacaktır. Mab en yeni hizmetkarının imkansızı başarmasını istemektedir: bir ölümsüzü öldürmek. Hiç sorun değil, değil mi? Bütün bunlar yetmiyormuş gibi büyünün dipsiz kaynağında, Harry’nin ölümü bir tatil gibi görmesine neden olacak, giderek artan bir tehdit söz konusudur.

Eski ve yeni düşmanları tarafından etrafı sarılan Harry, sayısız masumun hayatını kurtarmak için tüm arkadaşlarını ve müttefiklerini toplamak ve yeni edindiği güçleri kendisine ait saydığı son şeyi ele geçirmeden önce sonsuz hizmetkarlığından kurtulmanın bir yolunu bulmak zorunda. Yani ruhunu…

Biz Türk okuyucular dördüncü kitabın çevirisini bekleye duralım, serinin milyonlarca hayranı yeni kitabı okuyup üzerinde tartışmaya başladı bile. Hatta Tor.com’da yayımlanan Rajan Khanna incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Ülkemizde İthaki Yayınları tarafından yayınlanan üç kitabı bulunan Dresden Dosyaları, özellikle de dili ve sürükleyici kurgusuyla okurları kendine çekmekte. Ulaş Apak‘ın şu sıralar çevirisini üstlendiği Summer Knight da önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacak.