Kadıköy’de Kitap Dolu Günler 6. Kez Başlıyor

6 kadikoy kitap gunleri top

Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri 13-16 Aralık tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kadıköylüleri, “kitap ve yazarıyla” buluşturacak olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri başlıyor. Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 13-14-15-16 Aralık’ta, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Sümerolog Yazar Muazzez İlmiye ÇIĞ’ın onur konuğu olduğu Kadıköy Kitap Günleri’nin açılışı 13 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayacak.

6 kadikoy kitap gunleri78 Yayınevi’nin katıldığı Kitap Günleri’nde aralarında Ahmet Ümit, Uğur Dündar, Mustafa Mutlu, Nedim Şener, Haluk Şahin, Erdal Sarızeybek, Ümit Zileli, İhsan Eliaçık, Emre Kongar, Merdan Yanardağ, Cüneyt Ülsever, Bedri Baykam, Enver Aysever, Fatih Portakal, Mine Kırıkkanat, Arife Kalander, Onur Öymen, Zekeriya Beyaz, Nur İçözü, Erdil Yaşaroğlu gibi edebiyat, siyaset ve basın dünyasından önemli kişilerinin katıldığı 37 söyleşi ile imza günleri de gerçekleştirilecek. Müzik ve şiir dinletileri ile dia gösterilerinin de yer alacağı kitap günlerinde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümünün 50.yılı nedeniyle Ahmet Hamdi Tanpınar’da “Zaman ve Uygarlık Örtüşmesi” adlı bir de etkinlik düzenlenecek.

Kadıköy Belediyesi’nin, gönüllülerinin desteğiyle gerçekleştirdiği Kadıköy Kitap Günleri’nde yayınevlerinin bağışladığı kitaplar, Türkiye’nin ücra köşelerinde bulunan köy ilkokullarının kütüphanesine bağışlanacak.

16 Aralık Pazar akşamına kadar açık kalacak olan Kadıköy Kitap Günleri’ne giriş ücretsizdir.

Tarih: 13-14-15-16 Aralık
Yer : Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi