Doctor Who’nun 50. Yıl Dönümüne Özel Pul Seti

doctow who pul 6
On birinci Doctor Matt Smith

Doctor Who’nun 50. yıl dönümüne özel bir pul seti piyasaya sürülüyor!

Kraliyet Postası (Royal Mail) 26 Mart’ta ilk Doctor’u oynayan William Hartnell’dan son Doctor Matt Smith’e kadar Zaman Lord’larını canlandırmış aktörlerin birer fotoğraflarını içeren 11 pul piyasaya sürüleceğini belirtti.

Ayrıca David Tennant, Christopher Eccleston, Paul McGann, Sylvester McCoy, Colin Baker, Peter Davison, Tom Baker, Jon Pertwee ve Patrick Troughton Birinci Sınıf (Sağ üst köşe, Kraliçenin altında ‘1st’) olarak pullarda yerlerini alacaklar.

Bunların yanında Doctor’un zaman makinesi TARDIS ve ünlü düşmanlarından Dalek, Cyberman, Ood ve Weeping Angel’ı içeren beş mini pulluk bir tabaka da yayınlanacak.

doctow who pul 2
Beş mini pulluk özel tabaka

Kraliyet Postası’nın Pullar ve Koleksiyon Parçaları İdari Müdürü (Managing Director of Stamps and Collectibles) Andrew HammondBu dikkate değer 50. yılı kutlamaktan çok hoşnutuz. Bu pullar yıllar yılı Doctor karakterini oynayarak diziyi ünlü yapan görkemli aktörlere hürmeten oluşturuldu,” dedi.

BBC Dünya Çapı Tüketici Ürünleri’nde Ürün Geliştirme Yöneticisi Fiona Eastwood ise “Doctor Who pulları bu kadar çok sevilen bir programın 50. yılını unutulmaz bir şekilde kutlamak için harika bir yol. Koleksiyon oldukça takdire şayan ve eminim ki tüm Doctor Who fanları bu pullardan hoşnut kalacaktır.” dedi.

İlk Doctor Who bölümü 1963 Kasım ayında yayınlandı ve şimdiye kadar 16 milyon izleyicinin dikkatini çekti.

Seri 200’den fazla ülkeye satıldı. Seride en genç Doctor Matt Smith, yaşayan en yaşlı Doctor Tom Baker ve ilk renkli bölümde oynayan da Jon Pertwee oldu.

doctow who pul 1
Onuncu Doctor David Tennant
doctow who pul 4
Dokuzuncu Doctor Christopher Eccleston
doctow who pul 8
Sekizinci Doctor Paul McGann
doctow who pul 5
Yedinci Doctor Sylvester McCoy
doctow who pul 10
Altıncı Doctor Colin Baker
doctow who pul
Beşinci Doctor Peter Davison
doctow who pul 3
Dördüncü Doctor Tom Baker
doctow who pul 11
Üçüncü Doctor Jon Pertwee
doctow who pul 9
İkinci Doctor Patrick Troughton
doctow who pul 7
İlk Doctor William Hartnell