Sadık Yemni’den 2012 Yılında 7 Kitap!

sadik yemni 7 kitap

Romanları, öyküleri ve kişiliğiyle ülkemizin en önemli fantastik, bilimkurgu ve polisiye yazarlarından Sadık Yemni’nin, geçtiğimiz yıl içinde tam 7 kitabı yayınlandı!

Bilimkurgudan polisiyeye, fantazyadan tekinsiz öykülere kadar birçok macerayı bizlerle buluşturan ve bunları harmanlayarak okura sunan Yemni’nin kitaplarına isterseniz gelin, kronolojik olarak göz atalım.

İlk olarak ocak ayında “Kuşadasından Sevgilerle” adlı polisiye kitabıyla karşımıza çıktı. Kitapta olaylar, Mert R. Kurşun adlı sigorta dedektifimizin eski bir aile dostu olan Marion Palmer’dan bir telefon çağrısı almasıyla başlıyor. Daha geniş bilgi için sitemiz bünyesinde yayımlanan incelemeye göz atabilirsiniz.

Hemen üç ay sonra, nisan ayında yine aynı yayınevinden, “Zaman Tozları” kitabının devamı olan “Zaman Tozları: Gizemli Evren” geldi. Zaman yolculuğu olayına farklı bir yorum kattığı bu kitabı da Metin Civerek’in serüvenlerini konu almakta.

Ve bir ay sonra, Mayıs 2012’de, kendisinden uzun süredir beklediğimiz bir kitap, bir distopya geldi: “Ağrıyan” Sarp Sapmaz’ın yine başrolde olduğu roman farklı gerçeliklerle Ağrı Dağı’na kadar varan bir macerayı anlatıyor.

Temmuz ayında, iki kitap aynı anda geldi: “Arafor” ve “Korkulobin”.

Arafor”, kadın karakterlerin gizem, bilimkurgu ve fantezi türünde yazılan öykülerin başkahramanları olması üzerine kurulu. “Korkulobin” ise yazarın son 50 yılın korku filmlerine genel bir bakış attığı, sinema üzerine hazırladığı yazılardan oluşuyor.

Yine Çizmeli Kedi’den, kasım ayında iki kitap daha çıktı: “Sınav Hortlağı” ve “Zihin İşgalcileri” İlk kitapta içinde zombiler, cepcepniler, hortlaklar ve tuhaf ötesi pek çok yaratığın bulunduğu birbirinden farklı, tahrip gücü yüksek 13 öykü bulunuyor. İkinci ve yılın son kitabında ise teknolojinin başrolde olduğu dört arkadaşın maceralarını biz okurlara anlatıyor.

İşte böylece Sadık Yemni, bizlere birbirinden sağlam yazınlarla dolu bir yıl yaşattı. Dileğimiz odur ki 2013’de bol maharetli kaleminin tadına tekrar bakacağız. Şu anki sinyaller de o yönde.

Hala okumadıysanız, dilediğiniz kitaba başlayıp maceraya göz kırpabilirsiniz. Bizlere de geriye diyecek tek bir şey kalıyor: “Kalemine sağlık, Usta!”