3. Uluslararası Engelsiz Film Festivali Başvuruları Başladı

3 engelsiz kisa film top

Mind the AD-İstanbul tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan 3. Uluslararası Engelsiz Film Festivali 20-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında hayata geçiyor.

Engellilik, iş göremezlik konusunda kısa ve uzun metrajlı filmlerle toplumda farkındalık yaratmayı ve bu bilincin güçlenerek yayılmasını sağlamayı hedefleyen Uluslararası Engelsiz Film Festivali; “Herkes İçin Eşit Yaşam Koşulları, Eşit Saygı ve Adalet” ana temasıyla çalışmalarını sürdürmeye başlamıştır.

[stextbox id=”black”] Kısa Film Yarışması Jürileri Açıklandı…

3 engelsiz kisa filmUlusal alanda yarışma düzenlenecek olan festivalde EN İYİ KISA FİLM, EN İYİ SENARYO ve JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ verilecektir. Bunun çerçevesinde Türkiye genelinde “HERKES İÇİN EŞİT YAŞAM KOŞULLARI, EŞİT SAYGI VE ADALET” temalı bir kısa film yarışması düzenleneceğinin duyurusu yapılmıştır. Kısa film yarışmasının jürileri :

Tuğrul Tülek (Oyuncu, Yönetmen)

Yelda Reynaud (Oyuncu)

Erhan Kozan (Yönetmen)

Hülya Uçansu (Üniversite Öğretim Görevlisi)

Türker Korkmaz (Yapımcı)

Melis Behlil (Sinema Yazarı, Öğretim Görevlisi)

Muhsin Akgün (Fotoğraf Sanatçısı)

Bülent Doruker (Digital Film Academy Türkiye Direktörü, Yapımcı)

Serkan Çakarer (Yapımcı)

Nizam Eren (Sinema Halkla İlişkiler Uzmanı)

 

[stextbox id=”black”]Ön Değerlendirme Jürisi

Yarışmaya katılacak filmleri ödüllü kısa film yönetmenleri ve Kısa Film Ruhu’nu ısrarla koruyan genç sinemacılar değerlendirecek ve ana jüriye iletecek. Ön Değerlendirme Jürisinde yer alacak isimler:

Melis Z. Pirlanti ( Beyazperde.com Genel Yayın Yönetmeni )

Gülçin Önel (Yönetmen, Sinerjist )

Hande Zerkin (Belgesel Yönetmeni, Fotoğrafçı )

Kaan Karsan (Ekşi Sinema Genel Yayın Yönetmeni, Sinema Yazarı)

Hande Türkmen (Metin Yazarı)

Ferhat Şeker (Yönetmen, Fotoğrafçı)

[stextbox id=”black”]Yarışma Birincilerinin Ödülleri

Kısa film yarışmasında En İyi Kısa Film, En İyi Senaryo ve Jüri Özel Ödülü sahipleri Digital Film Academy’den çeşitli sinema eğitimleri ve Edelkrone firmasından kamera ekipmanları ödüllerini almaya hak kazanacaklar.

Not: “En İyi Senaryo Ödülü” için ayrıca senaryo gönderilmeyecek, jüri izledikleri filmler üzerinden değerlendirme yapacaktır.

[stextbox id=”black”]Yarışmaya Son Katılım Tarihi: 1 Nisan 2013

Yarışmaya katılmak ve başvuru koşullarını incelemek için www.engelsizfilm.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Diğer soru ve önerileriniz için bize festival@engelsizfilm.com adresinden ulaşabilirsiniz.a