“MOD” Kısa Film Gösterimi Yapıldı

mod top

Yönetmenliğini Deniz Tarsus’un, Konsept Tasarımlarını ve Görüntü Yönetmenliğini ise Ethem Onur Bilgiç’in üstlendiği, steampunk türündeki “MOD” kısa filmi 3 Şubat 2012 Pazartesi günü Lokal Asmalı’da düzenlenen bir gösterimle beğeniye sunuldu.

Bizler de Kayıp Rıhtım olarak o gece gösterimdeydik. Ve filmi harika bulduk. İnternet ortamında yayınlanması biraz zaman alacaksa da sizler için kısa filmi yorumlamaya çalışacağız.

MODFilm baştan sona bir tasarım eseri gibi duruyor. İnce detaylarına kadar işlenmiş; yaşattığı atmosferdeki tutarlılıkla seyirciyi şaşırtıyor. Türe ilgili kişilerin keyifle fark edecekleri ayrıntılar (gardiyanın steampunk gözlükleri) da bulunduruyor. Görsel açıdan size sunduğu şaşırtıcı resimlerin yanında, sinema tekniğinin de bilincinde bir film.

Öyküsel anlamda fazla karmaşık bir yapısı bulunmuyor; ancak her ne kadar basit gibi görünen bir hikâyeye sahip de olsa, merak unsurunu son ana kadar saklayan ögeler de barındırıyor. Karakterin yaşadığı duygu değişimleri de seyirciye aktarılabilmiş gibi duruyor. Geçmişi yaşama sahnesinde geçen görüntüler ve sesler oldukça etkileyici örneğin. İki gerilimli nokta arasında güzel bir rahatlama noktası olarak duruyor.

Onun dışında filmin görsel atmosfer ve yenilikçi yapısı, anlatım gücünün önüne geçerek zayıf noktasını oluşturmasına sebep olmuş. Bir filmden ziyade bir “showreel” etkisi yaratıyor yer yer. Elbette yapılabileceklerin sınırsızlığını göstermesi açısından faydalı bir yöntem.

MOD” kısa filmi, internet ortamında belli bir süre sonra yayımlanacak. Yayımlandığı vakit yine sitemizden duyurusunu yapacak ve künyesine geniş yer vereceğiz. Umuyoruz, o gün geldiğinde, sizler de bizim kadar beğenerek izlersiniz.

Tarsus‘u bu özgün yapımı için tebrik ediyoruz.