The Witcher’ın İngilizce Basımına Yeni Kitap

the time of contempt

Dünyaca ünlü, ödüle doymayan oyun ve Biz Bunu İstiyoruz #2 kapsamında tanıtımını yaptığımız Andrzej Sapkowski imzalı The Witcher serisine İngilizce olarak bir roman daha kazandırılıyor!

İngiliz yayınevi Gollancz tarafından serinin İngilizce’ye çevrilmesi devam ederken, bastıkları yeni kitap atladıkları meşhur 2. kitap, yani The Sword of Destiny, olmaktan çok uzak. İngiltere’de 20 Haziran 2013, Amerika’da ise Orbit Yayınevi tarafından 27 Ağustos 2013’te çıkacak olan yeni kitap The Time of Contempt (Nefret Zamanı), Blood of Elves (Elflerin Kanı) adlı kitabın devamı niteliğinde. Hayranları atlanan 2. kitabı bekleye dursunlar, Gollancz bu atılımıyla beklentileri boşa çıkarmış gibi görünüyor.

Yeni kitabın konusuna göz atacak olursak, Blood of Elves‘da tanışılan ve Kaderin Çocuğu adıyla tanınan Ciri ve Witcher Geralt’ın maceraları tüm hızıyla devam ediyor. Büyücüler Loncası’na gelen darbe, Witcher Geralt’ın ciddi şekilde yaralanması ve Ciri’nin olay yerinden teleport olmasıyla işler iyice karşırken, savaş Geralt’ın dünyasını, doğduğu şehir Rivia’ya kadar kuşatmaya başlamış durumda.

Savaşın ve Ciri ile Geralt’ın durumunun ne olacağına dair bilgiler kitapta okurlarını bekliyor. Ancak Türk okuru bundan mecburen uzak kalmaya devam ediyor. Serinin telifi halen daha adını açıklamayan bir yayınevi tarafından alınmış durumda ve biz şu an The Witcher serisini dilimizde okuyamıyoruz. Temennimiz, Gollancz’ın yaptığının bize yapılmadan, seriyi tam şekilde (gerçek 2. kitabıyla birlikte) dilimize kazandırılması yönünde.