Neil Gaiman’ın “İyi Sanat Yapın” Konuşması Türkçede!

iyi sanat yapin neil gaiman

Neil Gaiman’ın 17 Mayıs 2012 tarihinde Philadelphia Sanat Üniversitesi’nin  134. Mezuniyet töreninde yapmış olduğu konuşmayı duyanınız ya da izleyeniniz var mı? İkisini de yapmamış olabilirsiniz. Sorun değil. Çünkü biz bu problemi sizler için çözdük!

Neil Gaiman’ı ve yaptıklarını az çok biliyorsanız, kendisinin ne kadar önemli ve özgün bir isim olduğundan da haberdarsınızdır. İşte bu isim, üniversitedeki konuşmasında genç sanatçılara, çizerlere, yönetmenlere ve yazarlara kısacası bu mesleğe atılmak isteyen herkese birbirinden değerli tavsiyelerde bulunuyor. Hatta sadece bununla kalmayıp tecrübelerinden bir kısmını da bizlere aktarıyor bu konuşmasında. Ve üstüne basa basa da söylüyor: Ne olursa olsun iyi sanat yapın. Umuyoruz ki bu konuşma “iyi sanat yapmak” adına yola çıkan isimler ve bu isimlerde aranan özellikleri merak edenler için eşsiz bir kaynak olacaktır.

Konuşmayı Türkçeleştiren A. Orçun Can ve düzeltiyi üstlenen M. İhsan Tatari’ye de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, metne ulaşmak için sizleri BURAYA davet ediyoruz.

Bahsi geçen konuşmayı da metnin sonunda video olarak bulabilirsiniz. Hepinize iyi okumalar!