Google, Douglas Adams’ı Unutmadı

google douglas adams

Google’ın bazı özel günler için hazırladığı ve doodle olarak adlandırdığı logolardan haberdarsınızdır. İşte bugün de o doodle’lardan birini hazırladı. Ana sayfada, “Otostopçunun Galaksi Rehberi” adlı, bilimkurgu edebiyatına getirdiği mizahi bakış açısıyla akıllarda yer edinen efsane yazar Douglas Adams’ın doğum günü şerefine özel bir logo bulunuyor.

Douglas Adams
Douglas Adams
11 Mart 1952 – 11 Mayıs 2001

Animasyon olarak hazırlanan logoda, Adams’ın kitaplarında gördüğümüz eşyalara ve mekanik aletlere yer verilmiş. Elektronik panelin üzerindeki çay fincanı ile “The Long Dark Teatime of the Soul” (Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati) adlı kitaba gönderme yapılmış. 1988 yılında basılan kitap, özel dedektif Dirk Gently’nin maceralarını konu alıyor. Kitap geçtiğimiz ekim ayında Kabalcı Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini almıştı. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Paniğe Kapılmayın yazan bilgisayar ekranına tıkladığınızda karşınıza beyin dalgalarından beslenen ve her türlü dili anlayacağınız dile çeviren ‘Babel Fish’ adlı balık beliriyor. Bu balık, Adams’ın kurguladığı evrende Tanrı’nın varlık ve yokluğunun ispatıdır ayrıca.

Yine bu ekranın hemen arkasında bulunan havlu, uzay yolculuklarında yanınızda mutlaka bulundurulması gereken eşya olarak göze çarpıyor.

Son olarak mouse imlecinizi sol üstte bulunan otomatik açılır kapı üzerine getirdiğiniz zaman “Otostopçunun Galaksi Rehberi“nde karşılaştığımız paranoyak android Marvin’i görebiliyoruz.

İngiltere’nin Cambridge kentinde 11 Mart 1952 tarihinde doğan Adams, 2001 yılında ABD’nin Santa Barbara kentinde geçirdiği ani kalp krizi sonucunda, daha 49 yaşında iken, hayata gözlerini yumdu.

Böyle güzel bir logo için de Google teşekkürü hak ediyor.