2012 Philip K. Dick Ödülü Kazananı Duyuruldu

philip k dick award

Geçtiğimiz yıl ABD’de basılan karton kapaklı seçkin bilimkurgu eserlerin aday gösterildiği, bilimkurgunun prestijli ödüllerinden Philip K. Dick Ödülü’nün 2012 kazananı, geçtiğimiz cuma günü Doubletree Seattle Airport otelinde yapılan 36. Norwescon etkinliğinde duyuruldu.

Ve kazanan isim:

Lost EverythingKazanan kitap hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, çok uzak olmayan bir gelecekte, oğlu ile tekrar biraraya gelmeye kararlı bir adam, en güvendiği dostu ile beraber Susquehanna Nehri’nde bir tekne yolculuğuna çıkar. Fakat peşinde kendisini saflarına katmak isteyen bir orduyu ve acı verici geçmişini de sürüklemektedir. Geçtikleri yerlerde Amerika toprakları savaş ve iklim değişikliği ile neredeyse tanınmayacak haldedir.

Lost Everything; aile ve inanç, gerçekleşeceğinden korktuğumuz şeyler ve umutsuzluktan umut doğurma hakkında şaşırtıcı bir kıyamet-sonrası romanı.

Özel alıntı ödülünü kazanan kitap ise:

  • LOVESTAR yazar: Andri Snær Magnason (Seven Stories Press)

Philip K. Dick Ödülü, Philadelphia Bilimkurgu Derneği ve Philip K. Dick Vakfı tarafından gerçekleştirilmektedir. Ödül Töreni sponsorluğunu da NorthWest Bilimkurgu Derneği üstlenmiştir. 2012 jürisi Bruce Bethke, Sydney Duncan, Daryl Gregory, Bridget McKenna ve Paul Witcover’dan oluşmaktadır. Bir sonraki yıl için seçilen jüri üyelerinin isimleriyse şunlardır: Elizabeth Bear, Siobhan Carroll, Michael Kandel, Jamil Nasir ve Tim Sullivan.

Adayların bulunduğu listeyi görmek için, daha önce yaptığımız habere göz atabilirsiniz.