Şamatacı Suçlular ve Daha Fazlası Bizlerle

samataci suclular top

Düşünün bir; 11 ayrı kafa, 11 ayrı kalem, 11 ayrı yazar. Bu 11 yazar bir araya gelir ve akla zarar öyküler kaleme alırlar. Sonra bunları bir kitapta toplar, adına da “Şamatacı Suçlular ve daha fazlası…” derler.

Düşündünüz mü? Aslında buna gerek kalmadı. Bu bahsettiğimiz 11 isim, az önce yazdıklarımızı bizler için düşündü, İthaki Yayınları da bunu Türkçe olarak okurlara sundu. Ve “Şamatacı Suçlular ve Daha Fazlası” ismiyle raflarımıza geldi.

Şamatacı Suçlular ve Daha FazlasıBu kitap son derece tehlikeli şeylerle dolu: Şamatacı suçlular, dost canlısı olmayan su kabarcıkları ve ne hissettiğinize bağlı olarak, belki de o kadar korkutucu olmayan başka şeyler; kayıp bir ülke, sahipsiz cep telefonları, gökyüzünden gelen yaratıklar, Peru’da kaybolan ebeveynler, Lars Farf adlı bir adam ve tam olarak bitmemiş başka bir hikâye…

Yazarları listelemek gerekirse:

Clement Freud, George Saunders, James Kochalka, Jeanne DuPrau, Jon Scieszka, Jonathan Safran Foer, Kelly Link, Lemony Snicket, Neil Gaiman, Nick Hornby, Richard Kennedy, Sam Swope

Ve şimdi, İthaki Yayınları’nın Kayıp Rıhtım’a özel, kitap içinden bir öyküyü paylaştığı ana geldi sıra. Evet, yanlış duymadınız. Kitabın içinden bir öykünün tamamını, görselleriyle beraber sizinle paylaşıyoruz. Sam Swope’un kaleme aldığı Seymour’un Son Dileği adlı öykü huzurlarınızda. Okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Çevirisini ’ın yaptığı, yayına hazırlığını ise Şeyda İşler’in üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.