Marşandiz Fanzin Yayında

marsandiz top

Gerçeklerle arası iyi olmayan edebiyat fanzini Marşandiz, Mayıs 2013 tarihiyle yayım hayatına başladı. Zamanın yavaşlığının farkında, yaşadıklarını ispat etmek için buradalar.

marsandiz 1“Bizi çözülememiş sorunlar yönetiyor. Üstesinden gelinememiş utanmışlıklarımız var. Battaniyelere baş gömmüşlüklerimiz hatırımızda. Yastıklarımızı mutsuzluk egemenliğine karşı direnişimizin silahı olarak kullanıyoruz. Yastık savaşı patlak verdiğinde salıncaklarımızın üzerinde hazır bulunacağız. Bu fanzin ile yaptığımız çufçuf dansımız, Marşandiz’imiz, yüzümüzü güldürmeye biraz olsun yetecek.”

Dağıtıma Kadıköy’den başlayan Marşandiz Fanzin’e, şu an Kadıköy İmge Kitabevi ve Kadıköy Kafe 26 A’dan ulaşılabiliyor. Her geçen gün genişleyen dağıtım ağı konusundaki gelişmeleri buradan takip edebileceğiniz gibi fanzinin web sitesine de şuradan ulaşabiliyorsunuz.

Marşandiz, eski yük vagonu ve çufçuf dansı anlamına gelmekte. Makinistliğini Özgürcan Uzunyaşa, Ömer C. Saroğlu, Can Karatek ve Onur Selamet’in yaptığı fanzinin kapak görselini Onur Sekmen, iç çizimlerini Emre Öksüz, dizgisini ise Nil Müge Felekten yaptı.