Ve Beklenen Kitap Duyuruldu: “Yaz Şövalyesi”

yaz sovalyesi top

Ve nihayet beklenen oldu ve çok sevdiğimiz, okumaktan ve okunmasını önermekten hiçbir zaman bıkmadığımız Dresden Dosyaları serisinin 4. kitabı “Yaz Şövalyeleri”nin bu ay içinde raflardaki yerini alacağı İthaki Yayınları tarafından duyuruldu!

Biz okurları yine keyifli, sürükleyici ve belki de ilk üçünden daha tehlikeli bir macera bekliyor. Ayrıca yazarımız Jim Butcher yine yapacağını yapmış, ortaya şahane sürükleyicilikte bir eser çıkartmış.

İsterseniz gelin, bu kitabın konusuna göz atalım.

yaz sovalyesiKız arkadaşı yeni edindiği kana susamışlıkla baş etmek için Chicago’yu terk ettiğinden beri Harry Dresden bitkin ve çökmüş bir hâldeydi. Kirasını ödeyemiyordu. Dostlarından uzaklaşıyordu. Hatta en son ne zaman duş aldığını bile anımsayamıyordu.

Telefon rehberindeki tek profesyonel büyücü umutsuz bir adama dönüşmüştü.

Tam işler bundan daha kötü gidemezmiş gibi göründüğü sırada Perilerin Kış Kraliçesi çıkageldi. Harry’nin reddedemeyeceği bir teklifi vardı. Tabii eğer vaftiz Peri Annesi’nin kendisi üzerindeki doğaüstü bağlarından ve kötü talihinden kurtulmak istiyorsa… Tek yapması gereken Yaz Kraliçesi’nin sağ kolunu, yani Yaz Şövalyesi’ni kimin öldürdüğünü bulmak ve Kış Kraliçesi’nin adını temize çıkarmaktı.

Oldukça basit görünüyordu ama Harry, Peri politikalarına bulaşmaması gerektiğini iyi biliyordu. Ta ki tüm dünyanın kaderinin bu davayı çözmesine bağlı olduğunu öğrenene kadar…

Yayınevi bu sayısında kapak tasarımında tamamen değişikliğe gitmiş. Bunu, hem seriye yeni başlamak -yani bu kitaptan başlamak- hem de ilk üçüne göre daha albenili bir tasarımla okurlarının karşısına çıkmak için yaptıklarını açıkladılar. Bizler de bu yeni tasarımın ilk kitaplara nazaran daha şık ve ilgi çekici olduğunu düşünüyoruz. Siz ne dersiniz?

Ayrıca her zaman olduğu gibi, yayınevinden aldığımız ilk bölümü içeren ÖN OKUMAyı da sizlerle paylaşıyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayın!

Çevirisini ilk üç kitapta olduğu gibi Ulaş Apak’ın, yayına hazırlığı ise M. İhsan Tatari’nin üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.