Seçkide Dördüncü Yıl

Çizim: Mehmet Kaan Sevinç

İnsan, hayal kurdu. Bilinmezliği düşündü. Gökyüzüne baktı. Farklı dünyaları gördü. Nerede başladığı belli olmayan ama geçmişten bugüne var olan sınırların nerede bittiğini merak etti. O bitişe varmak istedi. Çünkü o bitiş, özgürlük demekti. Belki de, yeni bir başlangıç demekti.

Özgürlük, sonsuzluktu. Sınırları yoktu. Sınırların ötesindeydi. İnsanın özgürlüğü, bir başka insanın özgürlüğüne müdahale ettiği zaman bitmiyordu. Böyle bir mantıkla kimse güdülmüyordu. Bu yüzden, insan, gökyüzüne bakmaya devam etti. Gördüğü ve görmediği her yıldız sonsuzluğu ve sonsuzluktan doğan özgürlüğü hatırlattı.

Hayal etti. Hayal ettikçe, direndi.

Hayaller, geçmişin imkânsız düşüncelerini yok etti. İnsan hayatına yeni özgürlükler kattı. Katmaya da devam edecek. Gün gelecek, insan toprağa karışacak. Fakat insanoğlu yeni hayaller peşinde koşmaktan bıkmayacak.

Aylık Öykü Seçkisi, bu ayla birlikte dördüncü yaşına girdi. Fakat bu ay insanlar üzüldü, bazıları sebepsiz olarak sonsuzluğa uğurlandı. Bu topraklarda yaşayan insanlar, unutulmaması gereken bir şeyi, direnmeyi hiçbir zaman bırakmadıklarını tüm dünyaya yeniden hatırlattı.

Fakat diğer yandan “İnadına edebiyat!” demekten vazgeçmemeli insan. Dünya döndüğü sürece bazı şeyleri unutmayacağımızı ama yaşamaya devam edeceğimizi de göstermemiz gerekir. Bu sebeple sizler için hazırladığımız dördüncü yıl özel seçkisini yayınlıyoruz.

Bu ay, seçkiyi düzenli takip edenlerin tanıyacağı simalar sizler için “Hayran Kurguları: Fan Fiction Öyküler” kaleme aldılar. Yazarlar dizi, film, kitap ve benzeri yapıtlardan esinlendiler, bizlere o eserlerden yepyeni kurgular yarattılar. Böylece kalemlerin bilinmezliği saklayan uçlarından her biri birbirinden özel ON ALTI öykü çıkageldi.

Dördüncü yıl seçkisinin görselini hazırlama görevini de, Mehmet Kaan Sevinç üstlendi. Haber görseli harici, görsele özel sayfaya da girip çizimin tam haline bakmanızı tavsiye ederiz. Bu güzel çizim için de kendisine bir kez daha teşekkür ederiz!

Biliyoruz, çok beklediniz. Beklediğinize değecek öykülere ulaşmanız için gelin, yazarlarımız hangi öyküleriyle dördüncü yılda bizlere eşlik etmiş, göz atalım.

Hubschrauberlandeplatz Patenti adlı öyküsü ile A. Orçun Can

Ta ki Gök, Yere Değene Dek adlı öyküsü ile Alper Kaya

Kaderin Düşüşü adlı öyküsü ile Bahri Doğukan Şahin

İç İçe adlı öyküsü ile Banu Taylan

Triton adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

Vakıf ve Tirenna adlı öyküsü ile Gökcan Şahin

İllizyonist’in Kızı adlı öyküsü ile Hazal Claire Biçare

Bitmeyen Kin adlı öyküsü ile M. İhsan Tatari

Behzat Cim. – Bir Engürü Polisiyesi adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

Fullmetal Alchemist adlı öyküsü ile Mehmet Kayhan

Çerbzeban adlı öyküsü ile Melahat Yılmaz

Yüzüklerin Efendisi: Hüzünlü Savaşçı adlı öyküsü ile Mert Bitmez

Heisenberg Türkiye’de adlı öyküsü ile Mümin Can

Aslan Dişli Vampir adlı öyküsü ile Onur Altan

Ayna Ve Kedi Kadın adlı öyküsü ile Pınar Kumsal Başdağ

Ah Mine’l Aşk ve Mine’l Garaib adlı öyküsü ile S. Samet Demir

Temmuz ayı seçkisinin “DİRENİŞ” olduğunu bir kez daha hatırlatalım. “DUVAR” teması ise ağustos ayı seçkisi oldu. Öykülerinizi her zaman olduğu gibi oykuseckisi@gmail.com mail adresine gönderebilirsiniz.

Gecikme için tekrar özür dileriz. Fakat bazı zamanlarda beklemek gerekir. Dördüncü yılımız da böyle bir zamana denk geldi. Bizler, gökyüzüne bakmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Ve direneceğiz, “İnadına edebiyat!” diyeceğiz. Ama hiçbir zaman unutmayacağız.

Sınırların olmadığı bir özgürlüğe kavuşmak umuduyla,

Sevgiler,
Hakan “magicalbronze” Tunç