Alper Kamu Yeniden Aramızda

alper kamu cehennem cicegi top

Alper Kamu’yu özlemiş miydiniz? Eh, muhtemelen siz özlediniz, ama 5 yaşındaki cehennemin küçük varisinin bizleri özlediğinden epey şüpheliyiz.

Arka kapağında da dediği gibi: “Alper Kamu 9 yıl sonra hala 5 yaşında!” Bitmedi. Ve hâlâ olmadık işlere burnunu sokuyor, ürkünç zekâsıyla başka dramların perdelerini aralıyor.

alper kamu cehennem cicegiAlper Canıgüz tam da hasretimizin doruk noktasına ulaştığı anda ilaç gibi bir kitapla, “Alper Kamu Cehennem Çiçeği” ile geldi karşımıza. “Oğullar ve Rencide Ruhlar”daki mizahı, iğneli fıçıdan farksız hicvi, polisiyeyi ve yurdumuzun iç bulandıran gerçeklerini yeniden bir araya getirerek cehennemden küçük bir çocuk getiriyor. Alper Kamu, bizleri bir kez daha güldürmeye, üzmeye ve şok etmeye oldukça kararlı. Üstelik bu defa etrafında dönen sayısız aşk vakasıyla karşı karşıya. Büyümenin küçük omuzlarına yaptığı baskı da bir hayli artmış durumda.

Cehennem Çiçeği’ni bir nevi devam kitabı olarak sayabilirsiniz. “Oğullar ve Rencide Ruhlar”daki tanıdık yüzler sayfalar arasından başını uzattığı kadar, yepyeni bir vaka ve daha önce adını duymadığımız isimler de kitaptaki yerini almış durumda.

Siz hiç merak etmeyin. Yine güleceğiz, yine Alper Kamu’nun tespitlerinden ders alacağız. Ve yine, boğazımıza oturmak için bekleyen o yumruyu, susuz biçimde yutmaya çalışacağız.

Alper Canıgüz yine kalemiyle harikalar yaratmış. Bizlere ise sadece okumak kalmış.

Tabii, bütün çocuklar çiçektir.

Son olarak sizlere, yayınevinden aldığımız kitabın ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAyı sunuyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Editörlüğünü K. Egemen İpek ve Nazlı Berivan Ak’ın beraber üstlendikleri kitabın kapak tasarımı ise Murat Yılmaz’a ait. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.