Le Guin’in “Malafrena”sı Geliyor

malafrena top

Usta yazar Ursula K. Le Guin’e hasret kalanlara bir müjdemiz var! Metis Yayınları onun sihirli kaleminin eleştiri mürekkebine batırıldığı bir başka kitabını daha bizlere sunmaya hazırlanıyor.

Malafrena1979 yılında yayınlanan “Malafrena”, kurgusal bir dünyada geçen gerçekçi olayları konu ediyor. Yazarın başka öykülerinden de tanıdığımız Orsinya’da geçen hikâye, sansürün insanları susturduğu, kısıtlamaların her türlü muhalefeti engellediği, iktidarın katı ve kati bir hal aldığı bir dünyayı karşımıza getiriyor. Dahası, bu eleştirinin arkasında gizli olan aşk hikâyesiyse Orsinya’nın sınırları içerisinde farklı bir boyuta erişiyor.

Malafrena Vadisi’nde ailesiyle birlikte yaşayan başkahraman İtale Sorde, Orsinya’nın baskıcı koşullarıyla mücadele etmek üzere güvenli aile toprağını terk edip siyasi çalkantıların hüküm sürdüğü başkente gidiyor. Amacı, devrimci idealleri doğrultusunda toplumun özgürleşmesine katkıda bulunmak ama tüm iyi niyetine rağmen bunun hiç de kolay olmadığını öğreniyor.

Her ne kadar kitap 1979 yılında yazılmış olsa da dünyada değişen hiçbir şey yok. “Malafrena” özgürlüğü, devrimi, hayal kırıklığını, aşk acısını ve hepsinin gölgesindeki çatışmaları konu ediyor olsa da, açıkça bugünümüze de bir pencere açmış oluyor.

Çevirisini ’nın üstlendiği roman, önümüzdeki iki hafta içinde raflardaki yerini almış olacak. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.