Gece Oturumları Ön Okuması Yayında

gece oturumlari top

Geçtiğimiz günlerde ön sipariş haberini yaptığımız 2008 Britanya En İyi Bilimkurgu Romanı Ödülü sahibi “Gece Oturumları” kitabı raflardaki yerini aldı.

’un kaleme aldığı siyasi-gerilim türündeki bu bilimkurguda, dinin tüm dünyada gücünü kaybetmesi anlatılır. İnsanlar, robotlar ile insansı robotların iç içe yaşadığı, dinden arındırılmış bu dünyada bir psikopos öldürülür. Cinayeti araştırmakla görevlendirirlen Komiser Adam Ferguson enkazı incelerken, kilisenin kasten bombalandığını keşfeder:

“Kuşkusuz, bu bir terörist eylemdi. Oysa bu dünya düzeninde, terörizm çoktan tarih olmuş, insanlar böyle şeylerle karşılaşmayı çok uzun zaman olmuştu.”

Gece OturumlarıYaşam kendi halinde ilerlerken, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da bir papaz öldürülüyor. Bulgular, bu olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor. Akabinde, bir piskoposun öldürülmesiyle şu soru ortaya çıkıyor: Artık neredeyse hiç etkisi kalmamış din adamların neden ve kimler tarafından öldürülmektedir?

Dinî fanatizm, Aydınlanma, savaşlar, küresel ısınma… Günümüzün ve geleceğin bu çok önemli kavramlarını, yarattığı yeni evrende başarıyla yoğuran genç yazar Ken MacLeod, okuru ihtimalden ihtimale sürüklerken, varoluş ve inanç üzerine düşündürmeyi de ihmal etmiyor.

“Dinin yasaklandığı bir dünyada, robotlar Tanrı’yı bulursa ne olur?”
Strange Horizon

Kitabın yayınevinden aldığımız, ikinci bölümünü içeren ÖN OKUMAsını da sizlere sunuyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Aylak Kitap’tan çıkan eserin çevirisini , yayına hazırlığını Yonca Cingöz, kapak tasarımını ise Berat Pekmezci üstleniyor. Detaylı tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.