Diablo III’e Yeni Ek Paket Geliyor: Reaper of Souls

diablo3ros

Gamescom 2013’te Blizzard sessizliğini bozdu ve Diablo III’e gelecek yeni ek paketi duyurdu: Reaper of Souls! Oyunun açılış sinematiği ile birlikte duyurulan ek paket, ilk oyunun hikayesini devam ettirecek. Reaper of Souls ile seviye üst sınırı 70’e çıkıyor, Paragon puan sistemi değişiyor, yeni efsanevi silahlar ve yepyeni bir sınıf, Crusader, ortaya çıkıyor. 2014’te çıkacağı duyurulan ek paket hakkında daha detaylı bilgi ise haberimizin devamında.


haber
MURATCAN GÖKDUMAN


diablo3ros 1

Ek paketin başlangıç hikayesi şöyle (Diablo III’ten spoiler içerir!): Oyunun sonunda Diablo’yu yenip ruhunu Black Soulstone’a hapsetmiştik. Bu güçlü taş ve içindeki Diablo’nun ruhu cennette kalamazdı. Taşın gücü çok fazlaydı ve bir şekilde korunması da gerekiyordu. Bunun için yeni Bilgelik Başmeleği(Archangel of Wisdom) Tyrael ve Horadrim taşı gizli bir sığınağa saklamaya çalıştılar. Ama bunu başaramadan önce beklenmedik bir düşmanla karşılaştılar: Eskinin Bilgelik Başmeleği, şimdiyse Ölüm Meleği(Angel of Death) olan Malthael. Malthael güçlerini kullanarak Horadrim koruyucularını öldürdü ve ruhlarını çekti, Tyrael’i henüz bilmediğimiz bir sebepten dolayı sağ bıraktı ve Black Soulstone’u ele geçirdi. Biz de Nephalem olarak Tyrael’in yardım çağrısına koşup Malthael’i durdurmaya çalışacağız.

Bu hikayeyi işleyen yeni bir kısım, Act V geliyor. Westmarch’tan Pandemonium Fortress’a kadar uzanan, daha karanlık ve ölümcül mekanlara hazır olun. Oyun Diablo III’e göre çok daha karanlık tonlara sahip olacak, oyunun renk paletini çok civcivli bulanlar için sevindirici bir haber.

Ek paketle oyuna yeni bir sınıf ekleniyor: Crusader! Diablo II’deki Paladin’e benzetilen bu sınıf ağır zırhlar ve kalkan kullanarak kendini savunuyor. Tanıdığımız eski one-handed silahların yanında, yeni eklenen bu sınıfa özel gürz(flail) tipi silahları da kalkanla birlikte kullanabiliyor. Blizzard, saldırıları için Wrath adlı yeni bir kaynağı kullanan Crusader’ı orta menzilli bir yakın savaşçı olarak tanımlamış. Eski oyunlardaki Paladin gibi Zakarum Tapınağı’na bağlı çalışan Crusader ile Malthael’i durdurup Sanctuary’ye adaleti getirebileceğiz.

diablo3ros 2

Level cap de ek paketle birlikte yükseliyor. Eskiden maksimum 60 olan seviye sınırı şimdi 70’e ulaşmış durumda. Tabii alınabilecek seviyeler artınca her karaktere yeni yetenekler de gelecek. Bunun yanında Paragon sistemi hala duruyor; ama artık hesabınızdaki tüm karakterlerinize ortak etki ediyor. Ayrıca oyuncuların uzun süredir istediği kendi statlarını istedikleri gibi dağıtabilme özelliği de bu yeni Paragon puanları sayesinde kullanılabilir oluyor. Paragon puanı kazandığınızda bunları her karakterinizde yeni statlar kazanmak için kullanabileceksiniz. Paragon puanları için bir üst sınır olmaması da oyunun ömrünü arttıracak başka güzel bir yenilik.

Oyundaki zindanların sürekli tekrar etmesinden sıkılan oyuncular için de sevindirici haberler var. Tamamen rastgele oluşturulacak 15-20 dakikalık Loot-run denen zindanlar oyuna ekleniyor. Hava koşulları, düşmanlar, zindanın sonundaki boss ve düşecek eşyalar bu yeni zindanlarda tamamen rastgele belirlenecek. Bu da her zindanda farklı bir deneyim yaşayacaksınız ve farklı eşyalar kazanabileceksiniz demek.

diablo3ros 3

Başta oyunda bulunması planlanan ama sonra çıkarılan Mystic geri geliyor. Mystic sayesinde eşyalarınızın görünümünü değiştirebileceksiniz, ekran görüntüsü almayı sevenler için güzel haber. Ayrıca rare ya da legendary silahlarınızın beğenmediğiniz bir özelliğini yeniden roll’layabileceksiniz. 50 dex veren legendary eşyalara güle güle.

Düşecek eşya sayısı ve kalitesi de ek paketle birlikte değiştirilmiş. Aşağıda, Act III’te şu anda düşen lootlar ile ek paketten sonra düşecek lootların karşılaştırması var. Pek değeri olmayan ve üst seviyelerdeki oyuncuların toplamaya bile önem vermediği beyaz ve mavi eşyalar azaltılmış, daha değerli olan sarı ve turuncular ise arttırılmış. Ayrıca artık legendary eşyalar oynanışı çok daha fazla etkileyecek özelliklere sahip olacaklar, düşürdüğünüz bir legendary eşya için oyun tarzınızı değiştirmek bile isteyebileceksiniz.

ESKİDEN
256 beyaz(normal), 399 mavi(magical), 275 sarı(rare) ve 1 turuncu(legendary) eşya.

ŞİMDİ
73 beyaz(normal), 266 mavi(magical), 83 sarı(rare) ve 7 turuncu(legendary) eşya.

* * *

Aşağıda birkaç legendary item örneği bulabilirsiniz:

diablo3ros 6 diablo3ros 5 diablo3ros 4

 

Oyunun açılış videosu:

Gameplay Teaser’ı:

Gamescom’daki Crusader tanıtımı ve oynanış videosu: