“Göğün Oğlu” Raflarda

gogun oglu top

Kassandra Yayınları hız kesmeden bilimkurgu yayınlarına devam ediyor.

Chung Kuo serisinin ilk kitabı olan “Göğün Oğlu” toplam 20 kitaplık bir serinin başı olma özelliğin gösteriyor. İlk kitabı 1989 yılında yayınlanan eser aslında 8 kitaptan oluşmaktaydı. Ancak 2011 Şubat’ında yeniden basılmaya başlayan seri 20 kitaba bölündü. Böylece ilk kitabın adı “Göğün Oğlu” (Son of Heaven) olarak belirlendi.

Yeniden basım kapsamında şu ana kadar 5 kitap yayımlanmış durumda ve sonuncusu (The Art of War) Mart 2013’te yabancı okurlarla buluşmuş.

Okurlar tarafından olumlu yorumlar almış ve beğeniyle kucaklanmış seri Çin’in egemen olduğu bir gelecek portresi çiziyor. David Wingrove imzalı kitabın konusu ise şöyle:

Dünya Yok Oldu, Yeni Dünya Kuruldu. Geleceğe Hoşgeldiniz.

gogun ogluYıl 2065. Batı Uygarlığı’nı yok eden ekonomik çöküşün üzerinden yirmi yıl geçti. Gücünü yitirmiş, kentleri yıkılmış Batı’da hayat, dağınık topluluklar halinde devam ediyor. Dorset kırsalında, Jake Reed on dört yaşındaki oğluyla ve tabii büyük çöküşün anılarıyla yaşıyor. 2043’te genç ve zengin bir vadeli işlemler uzmanıyken, dünya finans piyasaları teknolojik manzarasında çalışıyordu. Gelmekte olanı ve bunun ardında kimin olduğunu kendi gözleriyle görmüştü. Önceden uyarılmış biri olarak, yıkımdan kaçmayı başaran çok az insandan biriydi.

Neden sonra Jake’in 22 yıl boyunca gelecek korkusuyla yaşadığı şey sonunda gerçek olur. Çin hava gemileri gökte belirir ve tuhaf, buzulu andıran bir yapı ufku kaplar. Jake kendisini giderek genişleyen bir “Kademeler Dünyası”na yaka paça atılmış hâlde bulur.

Burası, yaklaşık 34 milyar ruhun yaşadığı ve sosyal statünün yerden ne kadar yüksekte olduğunla belirlendiği küresel bir kenttir.

Ulu Tsao Ch’un yönetiminde yeniden yükselişe geçen Çin, geçmişin bütün izlerini silme ve dünya barışını baskıcı bir düzenle sağlama çabasındadır. Ne var ki, iç savaş patlak verir ve Jake kendisini gelecek için verilen mücadelenin ortasında bulur.

Çevirisini Yusuf Dem’in üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.