Harry Potter Hayranlarına Yeni Film Müjdesi

jk rowling 1

Harry Potter serisiyle tüm dünyada satış rekorları kırarak edebiyat dünyasını sarsan ünlü İngiliz yazar J.K. Rowling, geçtiğimiz günlerde Warner Bros. şirketiyle yeni bir anlaşmaya daha imza attı.

Anlaşma Harry Potter evreninde geçen yeni bir film üzerine kurulu. Filmin uyarlanacağı kitabın adı ise hiç yabancı değil: “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Warner Bros. Rowling’e ilk olarak “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” kitabını filme uyarlamak istediklerini söyleyerek gelmiş. Rowling her ne kadar fikri beğense de Harry Potter konusunda çok tutucu ve muhafazakâr olduğu için senaryosunun başka biri tarafından yazılmamasını, kendisinin yazabileceğini belirtmiş.

2001 yılında yayımlanan eserde Harry Potter’ın gizemli dünyasındaki esrarengiz yaratıklar betimleniyor. Ayrıca kitap Harry’nin ders kitaplarından biri olarak da karşımıza çıkıyor seride. Kitabın hayali yazarı konumunda bulunan Newt Scamander’ın öyküsünü anlatacak olan senaryo büyücüler dünyasında geçecek.

Ve yine Warner Bros.’tan yapılan açıklamada Harry Potter karakterinin filmde yer almayacağı belirtildi. Rowling ise senaryonun Harry Potter’ın öyküsünden 70 yıl önce New York’ta başlayacağını ifade etti.

Tüm dünyada 450 milyon satan Harry Potter serisi, Warner Bros tarafından 2001-2011 yılları arasında 8 film olarak beyazperdeye uyarlanmış ve yaklaşık 8 milyar dolarlık gişe başarısına ulaşmıştı. Yeni filmin bu denli gişe yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

Konu hakkındaki yeni gelişmeleri de yine ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.