Witcher Şimdi de Çizgi Roman Oluyor

witcher cr top

Son yılların en iyi rol yapma oyunlarından (RPG) olan The Witcher, şimdi de çizgi roman olarak hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor!

Bildiğiniz üzere, aslı 7 kitaplık bir seri olan ve Biz Bunu İstiyoruz projemiz kapsamında projemizin 2. ayağını oluşturan eser hâlâ daha dilimize çevrilmiş değil. Dünyanın ise gözü kulağı şu ara serinin 3. ve son oyunu olacak olan The Witcher #3: Wild Hunt’ta.

İşte böyle bir zamanda Dark Horse Comic yayınları 19 Mart 2014’te, CD Projekt RED ekibinin oyuna uyarladığı Witcher’ı bir de çizgi romanda göreceğimizi duyurdu. Ama ne oyunun yapımcıları ne de Dark Horse yetkilileri çizgi roman serisinin oyundaki zamana göre hangi konumda yer alacağından bahsetmedi.

Star Wars, Mass Effect, Hellboy, Conan, Sin City, Terminator Salvation ve daha pek çok önemli çizgi romanın yayıncısı olan Dark Horse’un açıklamaları bununla da sınırlı değil. Serinin yazarının Paul Tobin, çizerin Joe Querio ve kapak tasarımcısının Dave Johnson olacağı da dönen dedikodular arasında.

Bir başka gün yüzüne çıkan olguysa elbette ki çizgi romanın konusu. O da şöyle;

Angren’de, Kara Orman’ın yakınlarında, canavar avcısı Geralt karısı öldürülmüş dul bir adamla tanışır. Bu ölü eş, Camların Evi olarak bilinen, sayısız odası ve her köşede korkunun beklediği bir malikanede ikamet etmektedir. Şimdi Geralt tüm witcher güçlerini kullanarak bu malikanenin arkasındakini sırrı çözmek zorundadır. Ama ondan da önce hayatta kalmalıdır.

Aslında bu Witcher’ın ilk çizgi romana uyarlanışı değil. Yaratıcısı Andrzej Sapkowski’nin de aralarında bulunduğu bir ekip 1993-1995 yılları arasında, ülkesi olan Polonya’da 6 sayılık bir mini seri olarak basmış. Şimdiyse Amerikalı bir yayınevi olan Dark Horse kendi ekibiyle yeniden yorumlayacak.

Ülkemizde kitapları bir türlü çevrilmeyen bu güzel serinin çizgi romanı gelir mi bilinmez. Biz yine de umudumuzu yüksek tutmaya devam ediyoruz.

witcher cr