“İsa’yı Beklemek” Raflarda

isayi beklemek top

Alacagöl Efsanesi ve Cennetin Kalıntıları kitaplarının yazarı Levent Şenyürek’ten, Amerika’dan Balkanlar’a ve Ortadoğu’ya, yakın tarihten, uzak geçmişe soluk soluğa takip edeceğiniz bir bilimkurgu romanı daha: “İsa’yı Beklemek

isayi beklemek“Bilgisayar programı, sıradışı durumlarda uyarı verecek şekilde tasarlanmamıştı. Amaç bu tür durumların tespiti değildi çünkü. Böyle bir şeyle karşılaşılması düşünülmemişti bile. Bu yüzden de asistanların gözlerinin önünde bir mucize sessizce gerçekleşiyordu. ‘Mutasyon sayısı çok az,’ diye geveledi Melike. Büyülenmiş gibiydi. ‘Nereden çıktın sen?’”

Bir Amerikan üniversitesindeki iki araştırma görevlisi, Chiaki ve Melike, tüm dünyadan gönüllülerin gönderdikleri dokuların DNA analizlerini yapmaktadırlar. Bu sırada karşılarına çıkan bir örnek onları şaşkına çevirir: Genetik olarak binlerce yıl önce doğmuş olması gereken bir insan aramızda yaşamaktadır.

Yine şüphe etmeye davetlisiniz. Ve de çığlıkları duymaya…

Yayına hazırlığını Zarife Öztürk’ün üstlendiği kitabın kapak tasarımı ise Çiğdem Dilbaz’a ait. ’ndan çıkan kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.