“Shannara Efsanesi” Televizyona Geliyor

shannara dizi

Geçtiğimiz günlerde MTV kanalından gelen haber fantastik kurgu severlerin dikkatini çekecek türden. 2009’da film olarak çıkmasını beklediğimiz, hatta o yılın başlarında duyurusunu sitemizden yaptığımız, lakin bir türlü beyazperdede göremediğimiz Shannara Efsanesi dizi projesine dönüştü. Bir başka deyişle, Game of Thrones’a rakip geliyor!

The Viacom’un, Iron Man’in yönetmeni Jon Favreau ve Smallville’in yapımcıları Al Gough ve Miles Millar ile anlaşıp, Terry Brooks’un çok satan “Shannara” serisini televizyona uyarlayacağı öğrenildi.

shannaranin elftaslariHatırlayacağınız üzere Shannara serisi ilk olarak 1977’de basılan “Shannara’nın Kılıcı” (dilimize üç ayrı kitap olarak çevrilmişti) kitabıyla yolculuğuna başlamıştı. Ve seri, geçtiğimiz temmuzda yayımlanan “Witch Wraith” ile birlikte toplam 25 kitaba sahip. Birden çok üçleme barındıran serinin bir sonraki üç kitabı, 2014’de yayınlanacak.

Seri, diziye ya da filme uyarlanmayıp çok satanlar listesine giren seriler arasında ilk sırada. Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling ile karşılaştırıldığında ise Brooks, yaşayan ve serisi en çok satanlarda ikinci sırada yer alan bir yazar.

Türkiye’de de belirli bir okur kitlesine sahip serinin hayranları meraklı bekleyişlerine başlamış durumdalar. Serinin künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Game of Thrones kadar iddialı bir yapım olur mu bunu zaman gösterecek fakat ekranlarda orta çağ havasını solumak isteyenleri heyecanlandıran bir proje olduğu aşikar. Gönül ister ki bir gün Robert Jordan’ın o eşsiz dünyasını anlatan Zaman Çarkı’nı da ekranlarda görebilelim.

Projeyle ilgili çıkacak yeni haberleri de yine buradan paylaşmaya devam edeceğiz.