Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana, Bizi 2. Kez Ziyaret Ediyor

ugursuz bir sey geliyor bu yana top

İthaki Yayınları, Ray Bradbury külliyatını çevirmeye ve tükenmiş kitaplarını yeniden basmaya tam gaz devam ediyor! Resimli Adam ve Mars Yıllıkları’ndan sonraki duraklarıysa bu defa Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana adında bir başka kült eseri. Hatta kült olmakla da kalmayıp hem filme uyarlanmış, hem de pek çok müzik grubuna ilham kaynağı olmuştur.

İlk kez 2000 yılında, yine İthaki tarafından basılan eser yepyeni kapağı ve gözden geçirilmiş çevirisiyle raflara geri dönüyor. Elbette Bradbury hayranlarının kalbine de. Ama bu defa yürek ısıtan ya da sorgulayan öykülerden çok, saf korkuyu damarlara enjekte etmek için.

Kitabın konusuysa şöyle:

ugursuz bir sey geliyor bu yanaVücudunu baştan sona saran dövmelerle zamana hükmetmeyi başaran Resimli Adam’ın avuçlarında iki tanıdık isim vardır: William ve Jim. 14 yaşındaki hemen her çocuk gibi bir an önce büyümek isteyen Will ve Jim’in önünde iki seçenek belirir: Ya Resimli Adam’ın büyüsüne kapılıp zamanı ileriye saran o atlıkarıncaya binecek ve tüm kasabayı bir günahkârlar karnavalına hapsedeceklerdir ya da Will’in ihtiyar babasıyla birlikte karnavalı belki de bir başka ekime kadar kasabadan uzaklaştıracaklardır. Çekinme, gir içeri… Uğursuz bir şey, upuzun bir yoldan senin için geldi.

Ve haberimizin sonuna gelirken insanı mest eden o alıntıyla sizlere veda edelim:

“Parmaklarımı şıklatmamla uğursuz bir şey gelir bu yana. Halâ düşleyen ve hatırlayanlar ve fısıltıyı duymuş, ama daha onun karanlık, şiirsel gücünü deneyimlememiş olanlar, hoş geldiniz. İçeri girin, oturun. Başkalarına hiç benzemeyen bir gölge gösterisi başlamak üzere…”

Kitap şu an ön siparişte olmakla birlikte 20 Aralık’ta raflardaki yerini alacak. Türk hayranları tarafından yeniden basılması heyecanla beklenen eserin çevirisi, eski baskısındaki gibi Ayşe Gorbon’a, editörlüğüyse Burcu Uluçay’a ait. Künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.