Harry Potter Tiyatro Oyununa Dönüşüyor

hp theater

Yakın dönem edebiyat tarihinde çığır açan, kitapları milyonlar satan Harry Potter serisi şimdi de tiyatro oyunu oluyor!

Harry Potter serisi 450 milyondan fazla satan yedi kitap ve 7,7 milyar dolar hasılat elde eden sekiz filmin ardından sonlanmıştı, fakat hayranları için her zaman birçok açık kapı bulunuyordu. Ve işte o kapılardan biri ardına kadar açıldı.

Serinin yazarı J. K. Rowling konu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu:

“Harry’nin büyücü okulu Hogwarts’a gitmeden önceki küçüklük yıllarını anlatan bir oyun olacak. Oyunu ben yazmayacağım, ancak yapımcılığını üstleneceğim. Ayrıca yazar ile sürekli diyalog halinde olacağım. Bir yıldır proje halinde olan bu fikrin sonunda resmileşmesi güzel.”

1997 yılında Felsefe Taşı ile başlayıp 2007 yılında Ölüm Yadigarları ile sonlanan hikaye, Warner Bros. şirketi için halen daha çok büyük bir öneme sahip. Daha önce de Rowling ve Warner Bros. ortaklığında serinin yan kitaplarından olan “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar”ın beyazperdeye geleceği duyurulmuştu.

Haberler bu kadarla da sınırlı değil.

Tiyatro oyununun arkasında da Warner Bros. var! Bu da demek oluyor ki tiyatro oyunu ileride sinemaya uyarlanabilir. Çağımızın en önemli fantastik kurgu eserlerinden biri konumundaki Harry Potter’ı yeni neslin çocukları da tanımalı, okumalı ve izlemeli, öyle değil mi?

Tiyatro oyunu iki yıl sonra perde açacak ve Harry’nin dışlanmış bir çocukluk geçirdiği yılları anlatacak.